Winnen met rood

Volgens een recent onderzoek door de wetenschapper Mikhai Moldovan van de universiteit van Kopenhagen, heeft het spelen met het rode team in Unreal Tournament 2004 een afleidend effect op de tegenstanders, het blauwe team.

Het experiment verliep als volgt, twee teams van professionele gamers gingen maar liefst 1.347 rondes de strijd met elkaar aan. Het eindresultaat leverde een 55% winst op voor het rode team. Volgens de Deense wetenschapper heeft de kleur rood een psychologisch afleidend effect op mannen. Dit feit komt ook voor in real-life sporten. Eerder in 2005 hadden een brits team van wetenschappers dezelfde conclusie na een onderzoek naar Olympische sporten. De atleten die de rode kleur droegen, wonnen aanzienlijk vaker.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?