Review: Crysis 2 Pc

Geplaatst: 14 april 2011 17:00
-

Je hebt hem maandag al voorbij zien komen; de review van Crysis 2 op de Xbox 360, geschreven door Yordi. Toen ik hoorde dat een pc-versie nog niet gereviewed werd, wilde ik de pc-gamers maar al te graag van dienst zijn. Hier is hij dan, de pc-review van het langverwachte Crysis 2.

Een woord vooraf

Ben je op zoek naar informatie over de gameplayaspecten van de game? Dan kun je beter Yordi's review lezen. Deze review zal vooral gaan over de grafische aspecten van Crysis 2. Simpelweg omdat die het meest de moeite van het vermelden waard zijn. Heb ik jouw interesse als pc-gamer gewekt? Lees dan vooral verder. Ben je een console-gamer en niet geïnteresseerd in het grafische geweld dat de pc-versie biedt? Klik dan nu weg.

Geoptimaliseerd

Weet je de tijd nog dat je met een blije kop Crysis in huis haalde en erachter kwam dat je hem met je bak van 1.000 euro niet kon draaien, omdat Crysis alleen draaide op hardware die nog niet beschikbaar was voor consumenten? Dat probleem is met Crysis 2 achter de rug. Ik draai de game op de hoogste grafische instellingen, namelijk 1920x1080 op Extreme met mijn Intel Core 2 Duo E8400 3 gHz, GTX 470 en 4GB DDR3 1333 RAM. Dat is wel mijn eerste minpuntje. Hoewel de game echt is gemaakt om de graphicshoer een orgasme te geven, kan je niet alle instellingen zelf customizen. De game is ook speelbaar in 3D. Hoewel ik dit niet zelf gespeeld heb in de volledige versie, was ik bij het EA Showcase Event aangenaam verrast door de effecten.
Crysis 2 is dus een stuk makkelijker te maxen, maar daarvoor lijkt een prijs te zijn betaald. Zo is de game nog steeds DirectX 9 en wist Joost te vertellen dat Crysis 2 textures gebruikt met slechts de helft van de resolutie van de eerste Crysis. Of dit waar is, weet ik niet voor honderd procent zeker.

Adembenemend

Laten we even ophouden te zeiken over Crysis 2 en eens in een paar woorden samen te vatten hoe mooi de game eigenlijk is: briljant, geweldig, adembenemend en geniaal. Ik heb nog nooit zo'n mooie game gezien. De hele wereld voelt dynamisch aan en gigantische gebouwen storten in alsof het niks is. Ieder klein detail voelt onmiddellijk groot in de grafisch spectaculaire wereld van Crysis 2. Zelfs op DirectX 9 zul jij je ogen nog uitkijken. Vooral wanneer je de belichting goed gaat bekijken, zul je niet weten wat je ziet. Dit is fotorealisme.

Klein stukje gameplay

Dit kleine stukje heb ik even bewaard voor de gameplay en dan vooral de AI. Crysis 2 heeft de beste AI die ik ooit heb gezien. Bij verschillende open stukken waar je zelf je handelen kan bepalen, werd ik keer op keer verrast door de slinksheid van de tegenstanders. Ik zat soldaten op een afstandje neer te schieten in een trappenhuis en de soldaten probeerden mij daadwerkelijk van meerdere kanten aan te vallen. Ik werd ook vaak genoeg verrast doordat een vijand opeens achter mij stond. Een kleine tip: speel deze game alsjeblieft op de hoogste moeilijkheidsgraad. Alleen zo geniet je optimaal van de dynamische AI.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Grafisch is Crysis 2 onovertroffen en zal dat ook blijven voor langere tijd. Crytek heeft zichzelf nu echt goed op de kaart gezet met een sterk verhaal, een gesloten, maar toch open wereld, een geniale soundtrack, de slimste AI ooit en fenomenale graphics. Dit is wat Crysis altijd had moeten zijn.

  Perfect
 • Intrigerend verhaal
 • Geweldige graphics
 • Mooie soundtrack
 • AI
 • Verschillende tactieken
 • 3D
 • Grafische opties vallen niet te finetunen
 • DirectX 9 ondersteuning?
 • Halve kwaliteit textures Crysis 1?

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Crysis 2

Ontwikkelaar:

Crytek Studios

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

24 maart 2011

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord