Devil May Cry HD Collection

 • Ontwikkelaar Pipeworks Software
 • Eerste releasedatum 3 april 2012
 • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3 , PlayStation 4
 • Gameliner score

Review: Devil May Cry HD Collection - Xbox 360

Er zijn nogal wat HD Collections op de markt verschenen de afgelopen tijd. Om nou te zeggen dat ze allemaal even geslaagd zijn, dat is een tweede. Sommige zijn fanservice en goed opgepoetst, maar er zitten er ook bij die niet echt goed afgewerkt zijn. Onder welke categorie deze hoge definitie-collectie zou gaan vallen van "De Duivel Mag Erom Huilen", was ik dan ook zeer benieuwd naar.

Schoentjes oppoetsen

Persoonlijk heb ik alle Devil May Cry-games in mijn bezit, al heb ik ze geen van allen ooit helemaal uitgespeeld. Het zijn toffe games, die ik graag speel, maar om de 'n of andere reden heb ik nooit echt de drang gevoeld er eentje helemaal uit te spelen. Daarom had ik juist wel zin om deze HD collection te gaan spelen, want het gaf mij een mooie reden om weer eens in Dante's zelfingenomen schoenen te stappen. Wat overigens moeilijk is, want onze protagonist loopt er nogal dermate ver naast.

onbekend

Even eens iemand van zijn paard af rossen. "hi ho silver!"

Devilish looks

De Devil May Cry-games vond ik altijd al wel mooie graphics hebben, zelfs het minder geaccepteerde deeltje 2. Zelfs toen ik iets van een jaar geleden deel 1 weer eens in mijn PS2 deed, stond ik ervan te kijken hoe goed het er nog uit zag. In HD zien alle cathedralen, monsters en acties er nu ook nog beter uit. De HD-collectie komt verder met weinig veranderingen en extra's. De games zijn geheel hetzelfde gebleven en er is enkel een gallery toegevoegd. Eerlijk gezegd vind ik dat geen probleem. Ik ben al blij dat ze zo slim zijn geweest van DMC 3 de supervette Special Edition-versie erop te zetten. Daarnaast heb ik liever dat men moeite besteed aan het goed overzetten van de originele games, dan budget en kostbare man-uren spenderen aan het toevoegen van extra meuk.

onbekend

Dante is niet snel onder de indruk van iemands wapen

Dance with the Devil

De besturing van games was ten tijde van de PS2 wat meer wisselend dan tegenwoordig. Bij iedere game kon de spring-knop weer ergens anders zitten, en zo'n beetje ieder spel had andere schietbesturing. DMC was 'n van de eerste games waarmee je een prachtige lading actiegeweld op je scherm kon toveren met hele fijne controls. Of iedereen dit nu nog steeds zo zal ervaren, vraag ik me echter af. De besturing is in eerste instantie namelijk nogal vreemd, maar dit is vooral omdat tegenwoordig games iets anders spelen. Eenmaal aan gewend echter, is het weer een waar feest om deze games te spelen. Bereid je alleen wel voor op een ietwat ouderwetsere moeilijkheidsgraad. Voor de wat softere gamers onder ons, is er echter wel een makkelijkere modus bij iedere game, zodat je Dante minder vaak het stof hoeft te zien bijten.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Tja wat vind ik uiteindelijk van de DMC HD Collection? Waar het op neer komt is of je DMC leuke games vind. De games zijn alledrie mooi overgezet, voor zover mogelijk (pre-rendered cutscenes kunnen ze weinig aan doen) en de games hebben de tand des tijds vrij goed doorstaan waardoor ze nog steeds leuk zijn om te spelen. Heb je nog nooit een DMC-game gespeeld, of enkel DMC 4, en vind je games als Bayonetta en God Of War erg tof, dan is dit echt een must buy. Heb je alle games echter al helemaal doorgespeeld, dan moet je zelf kijken of je het de moeite waard vindt. Je hebt voor een kleine prijs in ieder geval drie hele goede actie games, en dat is geen duivels slechte deal te noemen.

 • Pluspunten
 • Dante is tof...
 • Vette dikke actie
 • Blijven goeie games
 • Minpunten
 • ... en ook een eikel
 • Soms te oldskool
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?