LostWinds: Winter of Melodias

  • Ontwikkelaar Frontier Developments
  • Eerste releasedatum 9 oktober 2009
  • Platformen Nintendo Wii
  • Gameliner score

Review: LostWinds: Winter of Melodias - Nintendo Wii

Met het grootste plezier heb ik de eerste LostWinds uitgespeeld. Groot was mijn vreugde toen ik merkte dat er een vervolg kwam op een game waar ik verliefd op geworden was! Dit vervolg, LostWinds: Winter of the Melodias, is nu een paar dagen uit en verkrijgbaar in het Wii Winkelkanaal voor 1000 punten. Misschien veel, maar zeker de moeite waard.

Een winderig spel

LostWinds: Winter of the Melodias is zoals de titel al doet vermoeden gebaseerd op 'de wind'. Voor de mensen die het eerste deel niet gespeeld hebben (shame on you!); door met je Wii-controller een lijn te trekken op je scherm zorg je voor een windstoot. Met behulp van deze wind 'blaas' je je ventje het level door. Het klinkt misschien omslachtig, maar eenmaal onder de knie is het een simpele manier om te spelen. Voor de mensen die het zich afvragen; je hebt ook een Nunchuk nodig om je character te bewegen. Ook dit tweede deel van LostWinds heeft Toku in de hoofdrol. Ditmaal moet hij zijn moeder proberen te vinden en haar te genezen van een ziekte. Het is niet nodig om het voorgaande deel te hebben gespeeld om het verhaal te snappen.

Sneeuwpret"

De charme van deze game druipt van het scherm. Melige muziek en een prachtige, grafisch sterke achtergrond zorgen voor de nodige sfeer en al snel zit je er helemaal in. In dit tweede deel speelt de koude, harde winter een belangrijke rol. Dit zorgt gelukkig ook ineens voor de nodige sneeuwpret. Zo zal het later in het spel mogelijk zijn om sneeuwballen te maken en tegen alles wat je tegenkomt te smijten. De muziek ook prachtig. LostWinds 2 is een 3D-sidescroller, waarbij alles in een mooi verfrissend jasje zit.

"voor de hele familie

Het leuke aan deze game is dat hij door iedereen kan worden gespeeld. Van beginnende gamer tot de meer gevorderde zoeker, iedereen kan er het volste plezier van beleven. Zo is de moeilijkheidsgraad niet schandalig hoog, maar hoog genoeg om menig gamer enige uitdaging te bezorgen. Nieuw in deze game is de mogelijkheid om te duiken. Ook zal het mogelijk zijn om meerdere speciale dingen te doen met de wind (ik zal nog niet alles verklappen!). Verder hebben ze een plattegrond in de game gestoken, een groot pluspunt als je het mij vraagt, want ik raakte weleens verdwaald in de originele versie.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Als je het eventjes beu bent om de wereld te redden, om zombies het hoofd van hun romp te schieten of om oorlog te spelen, is dit de ideale game om eventjes weg te. Frontier heeft uiterst hard haar best gedaan om op grafisch gebied uit te blinken. De besturing verloopt soepel en het verhaal is intrigerend. Kortom een fantastisch spel om op een koude winterdag te spelen.

  • Pluspunten
  • Plattegrond
  • Leuke ontspannende sfeer
  • Grafisch dik in orde
  • Minpunten
  • Geen actiegame
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?