Rock Band 2

  • Ontwikkelaar Harmonix
  • Eerste releasedatum 20 november 2008
  • Platformen Xbox 360 , Nintendo Wii
  • Gameliner score

Review: Rock Band 2 - Xbox 360

Na veel gedoe verscheen Rock Band eindelijk in Nederland. Waar deel 'n lang op zich liet wachten, stond Rock Band 2 al binnen een half jaar voor de deur. Hebben ze bij Harmonix genoeg weten te verbeteren, of kunnen we het net zo goed houden bij deel 'n?

Instrumenten

Op gebied van instrumenten zijn de verbeteringen ver te zoeken. Er worden geen nieuwe instrumenten bijgeleverd, dus je zult het moeten doen met het materiaal van deel 'n van Rock Band. Dat is op zich geen groot probleem, want ook deze doen hun werk goed natuurlijk. Daarbij zijn ze momenteel al goedkoper en je kunt eventueel je Guitar Hero-instrumenten gebruiken.


Waar voor je geld

De setlist is wel verbeterd. Waar deeltje 'n zo'n zestig nummers had, heeft deel twee al standaard zo'n tachtig nummers. Ook krijg je een code om nog eens twintig extra nummers te downloaden, en voor 400 Microsoft Points kun je al je nummers uit Rock Band exporteren naar dit deel. De standaard nummers zijn met onder andere AC/DC, Linkin Park en Metallica ruiger dan bij Guitar Hero: World Tour. De nummers zijn ook een stukje moeilijker dan de tracks in deel 'n. Persoonlijk kies ik voor de 'softe' setlist van Guitar Hero, maar voor iedereen die van de wat ruigere rock houdt, biedt Rock Band 2 heel wat waar voor je geld.


Aan de slag

Op gameplaygebied blijft Rock Band 2 doen wat het moet doen: rocken. In de World Tour kun je met maximaal vier man (gitarist, bassist, drummer en zanger) het maken tot de top, zowel offline als online. Elke keer speel je een 'gig', en wanneer je die voltooid hebt, krijg je meer nummers en fans. Nieuw is dat je nu mensen kunt inhuren om meer fans te vergaren en meer salaris kunt krijgen.

Op tournee

Het valt op dat Harmonix verschillende dingen heeft toegevoegd. Zo staat het instrument waarmee je de World Tour begint niet de hele tijd vast. Begin je dus met een gitaar, dan kun je halverwege beslissen achter het drumstel te kruipen en even later weer te gaan zingen. Ook kunnen je vrienden zo bijspringen in je band en meespelen. Wanneer ze naar huis gaan kun jij in je eentje vervolgens weer verdergaan met hetzelfde bandje. Mochten je vrienden trouwens niet goed zijn, dan kun je 'No Fail' aanzetten, zodat hun onkunde niet meteen het hele nummer verpest.

Voor je een nummer besluit te kiezen voor je optreden, kun je ook eerst kijken of het wel de moeite waard is om te spelen. Bij elk nummer staat namelijk aangegeven hoe makkelijk of moeilijk het te spelen is voor elk betreffende bandlid. Het is ook goed om te zien dat de tracks gevarieerd zijn. Sommige nummers zijn uitdagend voor de zang, andere weer voor de gitaristen, andere bevatten weer uitdagende drumsolo's en soms is het gecombineerd. Zo is er niet een bandlid dat altijd de pineut is.


Battle of the Bands

Nieuw is ook de modus Battle of the Bands. Elke dag verschijnt er online een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld een zo lange mogelijke note streak in een nummer, waaraan iedereen dan mee kan doen. De lol van de competitie zorgt voor extra variatie in de game. Naast deze competitie en de World Tour kun je natuurlijk ook gewoon duelleren in een on- en offline modus.

Het eindoordeel van Bart Ruijter

Rock Band 2 verschijnt nog geen half jaar na het eerste deel. Je zou dus nog druk bezig kunnen zijn met het eerste deel van Rock Band. Toch biedt Rock Band 2 wat kleine vernieuwingen. De World Tour-modus kun je met wie je maar wilt en waarmee je maar wilt spelen, online zijn uitdagingen te vinden in Battle of the Bands, de nummers zijn gevarieerder en ideaal voor de wat ruigere rocker. Ook zijn er genoeg nummers te vinden met een standaard tracklist van al tachtig nummers. Toch zijn de aanpassingen niet enorm vernieuwend te noemen. Mocht je nog geen Band-game hebben, zou ik je Guitar Hero: World Tour aanraden. Heb je Rock Band al? Dan is Rock Band 2 een hele mooie uitbreiding op je collectie.

  • Pluspunten
  • Uigebreide, gevarieerde setlist
  • Battle of the Band
  • Kleine verbeteringen
  • Minpunten
  • Kleine verbeteringen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?