Review: Samba De Amigo Nintendo Wii

Geplaatst: 8 oktober 2008 20:09

Men neme een aap, men neme een grote sombrero en men neme twee maraca's. Wat heb je dan? Een aap die een hoed draagt en twee sambaballen in zijn hand heeft! Nee, je hebt Samba De Amigo! De nieuwe MMP (multiplayer music partygame) van uitgever SEGA en ontwikkelaar Gearbox Software. Laat ik deze game eens bij de (samba)ballen grijpen en jullie vertellen of het wat is.

Het ritme van de beat

Samba De Amigo draait om ritme en gevoel, waarbij je met je WiiMote en Nunchuk, of met twee WiiMote's moet proberen om op de maat van de muziek, de naar de ringen bewegende balletjes op het juiste moment aan te slaan (of te schudden). Als de timing goed is verdien je punten en kan je zelfs nog extra punten scoren door salvo's van ballen in de juiste ring aan te slaan door de WiiMote's snel heen en weer te schudden. De WiiMote en Nunchuck zijn dus als het ware de sambaballen.

Best wel een simpele opzet van een spel, maar toch is het wel aan te raden om eerst de trainingsessies te volgen en de basisbeginselen onder de knie te krijgen. Hier leer je dan ook hoe de WiiMote en Nunchuck vast te houden bij het maken van verschillende poses.

Hee, hoo, hee, hoo

De verschillende poses bestaan onder andere uit het omhoog houden van de WiiMote en Nunchuck of het naar links houden van de WiiMote en de Nunchuck naar boven. Ook zul je met je WiiMote of Nunchuck moeten zwaaien van links naar rechts, zoals je doet bij concerten van bijvoorbeeld Marco Borsato. De poses maak je tussen het schudden van ballen in de juiste richting van de ringen door, en dit kan dan ook wat chaotisch gaan overkomen. Maar hoe meer je blijft proberen, des te beter je zult worden.

We dansen de Samba

Samba de Amigo heeft een veertigtal zomerse muzieknummers met Zuid-Amerikaanse invloeden, waar je lekker op los kan gaan. Niet alle nummers zijn vanaf het begin toegankelijk en zullen dan ook moeten worden vrijgespeeld. Dit kan je alleen doen, maar ook met z'n tweeën. Want we praten natuurlijk wel over een partygame en die zijn het leukst om met meerdere personen te spelen. Zo is er dan natuurlijk ook een multiplayermodus, waarin je met en tegen elkaar kunt spelen en zijn er verschillende minigames toegevoegd. Echte partypeople kunnen ook nog van de download mogelijkheid gebruik maken en zo nieuwe nummers in huis halen.

Uit de pas

Tot nu toe klinkt bovenstaande allemaal zeer positief. Helaas zijn er wel enkele minpuntjes aan te merken die een uiteindelijke stempel drukken op het eindresultaat. Zo worden niet alle bewegingen even nauwkeurig geregistreerd, waardoor bijvoorbeeld gemaakte poses niet worden goedgekeurd, terwijl je wel de juiste houding aanneemt. Op het hoogste moeilijkheidsniveau (waarbij de balletjes heel snel bewegen), heeft de besturing moeite met het bijhouden van je bewegingen. Hierdoor krijg je het gevoel maar wat te doen. Daarom is het dan ook aan te raden om vooral op de lagere moeilijkheidsniveaus te spelen, zodat het voor zowel beginner als gevorderde 'fun' blijft.

Het eindoordeel van Sander Mebus

Samba de Amigo is een leuke zomerse partygame, vol mooie kleuren en gezellige achtergronden. Speel deze game en je vergeet even dat het herfst is. Met een veertigtal vrolijke exotische feestnummers en de mogelijkheid om extra nummers te downloaden heb je gegarandeerd leuke avonden met elkaar. Maar, je moet dan wel voor lief nemen dat de besturing niet altijd even goed werkt en de game niet al teveel variatie biedt.

    Voldoende
  • Er wordt een gezellige visuele sfeer gecreëerd
  • Voor iedereen toegankelijk
  • Met deze game blijft het altijd zomer
  • Bewegingen worden niet altijd goed geregistreerd
  • Game heeft beperkte diepgang
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Samba De Amigo

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii

Releasedatum

26 september 2008

Ontwikkelaar

Gearbox Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord