Dying Light 2

  • Ontwikkelaar Techland
  • Eerste releasedatum 4 februari 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Open-World , Horror
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Dying Light 2

Sinds Dying Light 2 in 2018 heeft aangekondigd is er veel informatie rondom de game verschenen. Over een maandje kunnen we eindelijk aan de slag met de actie RPG. Als je het eerste deel hebt gespeeld, dan weet je dat de game tot de nok toe gevuld is met zombies en dat daar het verhaal ook om draait. Voordat je aan de slag gaat met Techlands nieuwste game is het natuurlijk goed om te weten waar je je in gaat storten. Daarom hebben wij even alles op een rijtje gezet wat je moet weten over Dying Light 2 Stay Human.

onbekend

Freerunnen door de straten

Om je een beetje een beeld te geven wat je kunt verwachten van Dying Light 2 is het goed om even te kijken naar de games die Techland tot nu toe heeft gemaakt. Je kent Techland misschien wel van de Call of Juarez franchise of misschien van die andere zombie game: Dead Island. Dying Light 2 Stay Human is vanzelfsprekend het vervolg op Dying Light, dat in 2015 werd uitgebracht op pc, PlayStation 4 en Xbox One. In tegenstelling tot het eerste deel speel je niet als Kyle Crane, maar als Aiden Caldwell (stem door Jonah Scott). Deze keuze heeft niet alleen invloed op het karakter van je personage, maar op zijn skills. Caldwell beschikt namelijk over skills waar menig freerunner jaloers op zou zijn. Dit betekent dat je je dus gemakkelijk door de wereld van Dying Light 2 heen kunt bewegen.

Het snel bewegen door de straten van de apocalyptische zombiewereld is geen overbodige luxe, zeker niet als de scherming zijn intrede doet. Overdag is het namelijk relatief rustig op de straten, maar in het donker zijn de ondoden veel actiever en agressiever. Het is dus zaak dat je je dan uit de voeten maakt. Je kunt veel kanten op, want Villedor - de stad waar het zich allemaal afspeelt - is immens. Dying Light 2 is vier keer zo groot als Dying Light en The Following bij elkaar. Je kunt er dus zeker van zijn dat je aardig wat uurtjes door de straten van Villedor kunt rondbanjeren, terwijl je je een weg baant door de zombies die de stad rijk is.

onbekend

De wereld verandert

In de tussentijd is er wel veel informatie verschenen over Dying Light 2. Zo beschikt de game over een diepgaand factiesysteem, waarbij er drie facties te vinden zijn. De militaire factie Peacekeepers, de groep van voormalig gevangen, de Renegades en Survivors die vooral bestaan uit normale burgers. Jouw acties in de game bepalen of een factie groeit of niet en hoe ze zich ontwikkelen. Je keuzes hebben dus invloed op het verloop van het verhaal. Dit was ook goed terug te zien in de Dying Light 2 gameplaytrailer Decide the Fate of the City.

Dat de game niet alleen reguliere zombies bevat bleek wel uit de Monsters gameplaytrailer van Dying Light 2. De wereld zit namelijk ook nog vol met mutanten. Gelukkig hoef je ze niet alleen met je blote handen te lijf te gaan, want in Dying Light 2 zijn ook wapens te vinden. Deze zijn wel anders dan in het eerste deel. Waar je in Dying Light nog kon terugvallen op een mes of schroevendraaier zijn deze nu heel zeldzaam geworden. De twintig jaar tussen het eerste en tweede deel hebben zijn tol geëist. De mensen zijn nu aangewezen op wapens die ze zelf hebben samengesteld. Afgelopen maand werd een nieuwe trailer vrijgegeven. Deze cinematische trailer van Dying Light 2 lijkt ons voor te bereiden op een spannend avontuur in Villedor.

Van uitstel komt niet altijd afstel

Nadat de game werd aangekondigd, werden we tijdens de E3 van datzelfde jaar nog getrakteerd op de eerste gameplaybeelden van Dying Light 2. Daarna werd het echter een tijdje angstvallig stil rondom de game. Mondjesmaat kwam er wat informatie naar buiten, maar je kon er op wachten dat Dying Light 2 zou worden uitgesteld. Het was in een periode dat heel veel grote games uit werden gesteld, maar nog voor de wereldwijde pandemie. Toch bracht Techland na dit nieuws veel updates naar buiten over de game, zoals details over de ray tracing in Dying Light 2. Hoewel de ontwikkeling van de game weer goed leek te gaan voor de buitenwereld, kwam begin vorig jaar toch het bericht naar buiten dat de hoofschrijver van Dying Light 2 vertrok bij Techland. Een duidelijke reden van zijn vertrek bleef uit, maar het kwam het proces natuurlijk niet echt ten goede.

Niet veel later gaf Techland dan ook toe dat Dying Light 2 te vroeg is aangekondigd. Ze hadden naar eigen zeggen langer moeten wachten met het onthullen dat ze de game aan het ontwikkelen waren, aangezien mensen nu zo lang moesten wachten op de release van de game. Echt leren van hun fouten deden ze echter niet, want ze beloofde dat Dying Light 2 in ieder geval het afgelopen jaar nog zou verschijnen. Niet veel later volgde een releasedatum voor Dying Light 2, waarbij de game in december zou uitkomen. Mede door alle perikelen rondom de pandemie kon Techland die belofte niet waarmaken en zagen ze zich genoodzaakt Dying Light 2 toch opnieuw uit te stellen. Al het wachten lijkt nu toch echt te worden beloond, want met een releasedatum van 4 februari lijkt het vrijwel zeker te zijn dat we binnenkort dan eindelijk aan de slag kunnen met de zombie game.

onbekend

Dying Light 2 komt op 4 februari 2022 uit op pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 en de Nintendo Switch. Recent zijn de specificaties voor de pc-versie van Dying Light 2 bekendgemaakt.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?