Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

FIFA 22

  • Ontwikkelaar EA Sports
  • Eerste releasedatum 1 oktober 2021
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: FIFA 22

Over iets meer dan een maand komt FIFA 22 uit. De populaire voetbalsim verschijnt jaarlijks in het najaar en dat is dit jaar dus niet anders. Met de releasedatum in zicht is het hoog tijd om eens te kijken wat FIFA 22 allemaal te bieden heeft. We hebben natuurlijk al wat gameplaybeelden van FIFA 22 kunnen zien, maar er is nog veel meer. Naast dat alle selecties voorzien worden van een update, zijn er ook altijd verbeteringen te bespeuren in een nieuwe FIFA-game. We hebben alle details en informatie omtrent FIFA 22 even voor je op een rijtje gezet. Dit is alles wat je moet weten over FIFA 22.

Kylian Mbappé is het gezicht van FIFA

Het is ieder jaar weer een verrassing wie er op de cover van FIFA mag prijken. Het is voor een voetballer natuurlijk een eer om te worden gekozen als boegbeeld van één van de populairste sportgames ter wereld. Grote namen hebben de cover al gesierd. Denk hierbij aan voetballers als Dennis Bergkamp, Sol Campbell, Paul Scholes, Thierry Henry, Ronaldinho, Ryan Giggs, Edgar Davids, Patrick Vieira, Wayne Rooney, Marco Reus, Neymar en Cristiano Ronaldo. Lange tijd gold Lionel Messi als het gezicht van de FIFA-reeks, maar inmiddels is die eer weggelegd voor een ander fenomeen op kicksen; Kylian Mbappé. De Frans international mocht vorig jaar voor het eerst op de cover van FIFA staan. In juli werd bekend dat Mbappé ook dit jaar de cover van FIFA 22 siert. Als één van de belangrijkste spelers bij de regerend wereldkampioen mag hij die eer met trots dragen.

onbekend

Verschillende FIFA 22 edities

FIFA 22 is verkrijgbaar in verschillende edities. Je hebt de standaard editie voor de PlayStation 4 en Xbox One, de standaard editie voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en de Ultimate editie. Die laatste is alleen digitaal te verkrijgen en verschaft een aantal extra's ten opzichte van de standaard edities. Zo kun je de game al vier dagen voor release spelen, ontvang je een FIFA Ultimate Team Ones to Watch-item, krijg je 4600 FIFA punten op je account bijgeschreven en geldt er voor de PlayStation 4 en Xbox One een gratis upgrade naar de next-gen consoles. Dat laatste geldt als extra omdat een gratis next-gen upgrade voor FIFA 22 niet standaard is. Naast deze extra's beschikt de Ultimate editie natuurlijk ook over dezelfde voordelen als de standaard editie. Dit betekent dat je een Team of the Week player item ontvangt, je Kylian Mbappe voor vijf wedstrijden in je FUT-elftal tot je beschikking hebt, je Alaba, Son of Foden drie wedstrijden in je elftal krijgt en dat je in de carrièremodus een jong talent hebt met de potentie uit te groeien tot een speler van wereldklasse.

onbekend

FIFA Ultimate Team is weer van de partij

Verreweg de meest populaire spelmodus in FIFA is zonder enige twijfel FIFA Ultimate Team - kortweg FUT - en ook dit jaar kunnen spelers zich verdiepen in deze modus. In FUT is het de bedoeling dat je zelf een team opbouwt. Dit doe je door spelers te vergaren, welke je kunt verkrijgen uit pakketjes. Het is de bedoeling om een zo goed mogelijk team samen te stellen waarmee je het online op kunt nemen tegen andere mensen. Niet alleen is de rating van een speler van belang, ook uit welk land hij komt - en dus welke taal hij spreekt - en op welke positie je een speler zet hebben invloed. Je kunt nog zulke goede spelers opstellen, maar als er een slechte synergie is, heeft dat een negatieve invloed op de prestaties van je spelers. In FIFA 22 heeft Electronic Arts weer tal van verbeteringen getracht te brengen in FIFA Ultimate Team. Division Rivals en FUT Champions hebben een nieuwe structuur gekregen dat ervoor moet zorgen dat je meer rewards kunt ontvangen. Al vroeg waren naast het titelscherm verschillende namen voor icons in FIFA 22 gelekt.

FIFA 22 introduceert HyperMotion-technologie

Electronic Arts brengt ieder jaar weer verbeteringen naar de game en dit jaar is de meest in het oogspringende de HyperMotion-technologie in FIFA 22. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de bewegingen van de spelers nog realistischer zijn dan we gewend zijn uit de eerdere versies van FIFA. Door het ingebouwde algoritme leert de game op basis van alle data wat de de meest logische bewegingen zijn. De game wordt als het ware slimmer waardoor een wedstrijd realistischer aanvoelt dan ooit. Ook wanneer spelers niet aan de bal zijn, zit er meer leven in. Spelers geven elkaar aanwijzingen en zijn niet beperkt tot slechts veldvulling als ze niet de bal hebben.

Carrièremodus in FIFA 22 verbeterd

In FIFA 22 heeft Electronic Arts tijdens de ontwikkeling ook veel aandacht gehad voor het verbeteren van de carrièremodus. De carrièremodus in FIFA 22 is al vele jaren een beetje een ondergeschoven kindje, maar mag dit jaar dus ook rekenen op flink wat vernieuwingen en verbeteringen. Zo is het mogelijk om een club vanaf de grond af aan op te bouwen. Je hebt meer invloed op je carrière dan ooit te voren. Zo kun je zelf kiezen of je aan de slag gaat bij een al gevestigde club of juist een club wil maken waar je van niets iets moet zien te maken. Je hebt veel meer invloed en kunt bijvoorbeeld zelf het stadion van je club bouwen, zodat je de juiste thuisbasis voor je fans creëert.

Zo, je bent nu helemaal op de hoogte van alle nieuwe details in FIFA 22. FIFA 22 komt uit op 1 september voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. De Nintendo Switch krijgt met FIFA 22 Legacy Edition een speciale uitvoering.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?