Star Wars Jedi: Survivor

  • Ontwikkelaar Respawn Entertainment
  • Eerste releasedatum 28 april 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Star Wars Jedi: Survivor

Nog maar een paar weekjes wachten alvorens we van start kunnen met Star Wars Jedi: Survivor. De hoog geanticipeerde opvolger afkomstig uit de stallen van Respawn Entertainment doet menig Star Wars-fan zenuwachtig wiebelen op de stoel, maar geen zorgen, het lijkt erop dat dit een echte Game of the Year-contender gaat worden. Ook wij kijken met veel plezier uit naar deze opvolger van Star Wars Jedi: Fallen Order. Ben je nog niet helemaal bij met die game? Check dan hier onze Star Wars Jedi: Fallen Order review! Ben je wel helemaal bij, maar nog niet helemaal up-to-date wanneer het aankomt op deze opvolger? Geen nood, dit is alles wat je moet weten over Star Wars Jedi: Survivor!

Alles wat je moet weten over Star Wars Jedi Survivor

Wat kunnen we verwachten van Star Wars Jedi: Survivor?

Star Wars Jedi: Survivor speelt zich vijf jaar na het verhaal van Star Wars Jedi: Fallen Order af. Cal Kestis heeft aan het einde van de voorganger een belangrijk besluit moeten nemen dat consequenties heeft voor dit nieuwe avontuur. Nog altijd is Cal één van de laatste Jedi Knights en moet hij het opnemen tegen de talloze aanhangers van The Empire. Dit deel lijkt een duistere setting te kennen door de wat meer volwassen houding van Cal en de explosieve groei van The Empire. Het verstrijken van vijf jaar heeft ook als gevolg dat de Mantis-crew niet langer bij elkaar is. Toch wil dat niet zeggen dat we unieke koppen zoals Greez niet terug gaan zien in Star Wars Jedi: Survivor. In deze game lijkt er namelijk flink wat meer interactie tussen NPC’s te zitten. Overigens ben je niet helemaal alleen gedurende het avontuur. BD-1 maakt namelijk een triomfantelijke terugkeer als aandoenlijke sidekick. Daarnaast kent deze droid ook wat nieuwe trucjes, zo kan hij nu worden gebruikt als een verrekijker.

Star Wars Jedi: Survivor bevindt zich in de tijdlijn van Disney+-series Andor en Obi-Wan Kenobi. Dat betekent dus dat we in de filmreeks net tussen Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith en Star Wars: Episode IV: A New Hope vallen. Cal Kestis wordt wederom ingesproken en gespeeld door acteur Cameron Monaghan, die we kennen van onder andere zijn rol(len) in Gotham. Recentelijk zijn er een flink aantal geruchten opgedoken omtrent de verbintenis van Star Wars Jedi en diverse Star Wars-series. Zo gaat het gerucht dat Monaghan zal schitteren in de rol van Kestis in het aankomende seizoen van Obi-Wan Kenobi.

Alles wat je moet weten over Star Wars Jedi Survivor1

Hoe steekt de Star Wars Jedi: Survivor gameplay in elkaar

EA en Respawn omschrijven Cal Kestis in dit deel als Cal 2.0. De hoofdrolspeler van de game kent geen achteruitgang waardoor we direct een aardig ervaren Jedi zijn. Respawn heeft juist als doel gehad om de trukendoos van Cal verder uit te breiden met nieuwe force powers. Dit niet alleen om de Star Wars Jedi: Survivor gameplay fris te doen aanvoelen, maar juist ook om de speler meer mogelijkheden te geven. Zo is Cal nu bijvoorbeeld in staat om verwarring te scheppen bij nietsvermoedende vijanden om ze zo hun bondgenoten te doen aanvallen. Daarnaast beschik je nu ook over een grapple hook waardoor Cal mobieler is dan ooit tevoren. Daar stopt het echter niet, je bent nu namelijk ook in staat om de fauna te temmen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld op de rug van een Nekko te klimmen of om aan de poten van een Belter te hangen. Mocht reizen via de lokale fauna nou niet bevallen, dan is het vanaf nu ook mogelijk om te fast travellen tussen de verschillende meditatiepunten.

Survivor zet de eerder ingezette richting van Fallen Order voort wanneer het aankomt op de manier van spelen. Dat wil zeggen dat Star Wars Jedi: Survivor nog altijd soulslike elementen bevat. Zo respawnen vijanden weer nadat je hebt gemediteerd en zijn bepaalde delen van de map ontoegankelijk totdat je bijvoorbeeld een bepaalde shortcut hebt ontgrendeld. Toch zit er meer dan genoeg verandering in de game. Met wat nieuwe force powers maakt Respawn het zich er wellicht wat te makkelijk vanaf, but wait, there’s more! In Survivor beschik je namelijk over verschillende combat stances. Het is een systeem dat we al eerder in bijvoorbeeld een Like a Dragon: Ishin! hebben gezien, waarin je een andere gevechtshouding on-the-fly kunt inschakelen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld twee lightsabers dual wielden of zelfs met een blaster en lightsaber-combinatie de strijd aangaan. Een Jedi met een blaster?! I know right!

Alles wat je moet weten over Star Wars Jedi Survivor2

Kent Star Wars Jedi: Survivor customisation opties?

Ons grote kritische noot omtrent hoofdrolspeler Cal Kestis in Star Wars Jedi: Fallen Order, is dat hij er een beetje uitziet als een doofus. Vijf jaar heeft de beste man echter flink gehard en Cal Kestis is meer badass dan ooit tevoren. Met een gloednieuw litteken (dat Cal overhield in het slotstuk van Fallen Order) heeft hij wat karakter, maar mocht zijn uiterlijk je niet aanstaan, dan zijn er wat dingen aan te passen. Weg is de eindeloze reeks aan divers gekleurde poncho’s. De kledingkast van Cal hangt nu tjokvol shirts, jasjes en capes. Daarnaast is het mogelijk om de gezichtsbeharing en haarstijl van jouw eigen Cal aan te passen. Welke zelf respecterende Jedi heeft nou geen warrige baard?

Op welke platforms verschijnt Star Wars Jedi: Survivor?

Star Wars Jedi: Survivor verschijnt enkel op de PlayStation 5, Xbox Series en pc. Je leest het goed, in tegenstelling tot diens voorganger komt deze game niet te verschijnen op de PlayStation 4 en Xbox One. Uiteraard kent Star Wars Jedi: Survivor een fysieke release in de winkels en is deze te downloaden in vrijwel iedere online store, zoals Epic Games, Steam en EA Origin, op pc.

Alles wat je moet weten over Star Wars Jedi Survivor3

Krijgt Star Wars Jedi: Survivor speciale edities en hoeveel kosten deze?

EA heeft aangekondigd dat er twee edities van Star Wars Jedi: Survivor verkrijgbaar gaan zijn. De standaard editie kent een prijs €79,99. Bestel je de game voor de release, dan krijg je Obi-Wan Kenobi getinte Hermit outfit, Hermit Lightsaber en Combustion Blaster cadeau. Is een standaard editie echter niets voor jou, dan is er ook nog de Star Wars Jedi: Survivor Deluxe Edition verkrijgbaar. De Deluxe Edition kent een prijskaartje van €99,99 en komt gepaard met de Galactic Hero en New Hero cosmetics. Galactic Hero is gebaseerd op de iconische outfit van Han Solo en bevat de Scoundrel outfit, een BD-1 skin en de DL-44 Blaster. De New Hero kit is gebaseerd op Luke Skywalker en bevat de Rebel Hero outfit, een R2D2 BD-1 skin en de Rebel Hero Lightsaber.

Moet ik Star Wars Jedi: Fallen Order voor Star Wars Jedi: Survivor spelen?

Survivor is een direct vervolg binnen de franchise. Wij adviseren dus zeker om Star Wars Jedi: Fallen Order te spelen voordat je start met Star Wars Jedi: Survivor! Geen straf, Fallen Order is namelijk nog altijd een toffe game! Fallen Order is momenteel voor een schappelijk prijsje op te pikken en maakt tevens deel uit van de Xbox Game Pass Ultimate en PlayStation Premium memberships. Het is overigens niet verplicht om Fallen Order voorafgaand aan deze game te spelen. Het is echter wel zo leuk als je het volledige verhaal meekrijgt.

Alles wat je moet weten over Star Wars Jedi Survivor4

Wat is de Star Wars Jedi: Survivor releasedatum?

Officieel had deze game al lang en breed in de schappen moeten liggen. De officiële Star Wars Jedi: Survivor releasedatum stond namelijk op 17 maart 2023. Daar is echter verandering in gekomen nadat Respawn heeft aangegeven toch wat meer tijd te willen nemen om de game helemaal puntgaaf af te leveren. Dit resulteerde in een nieuwe Star Wars Jedi: Survivor releasedatum. De meest actuele Star Wars Jedi: Survivor releasedatum staat nu op 28 april 2023.

En? Ben je al helemaal warmgelopen voor deze aankomende release? Waar kijk jij het meest naar uit en ga je Survivor direct bij launch in huis halen? Let us know in de comments!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?