De Rondvraag: Wie maakt een andere Star Wars-game?

A Long Time Ago, In a Game Far Far Away... De Star Wars open wereld game is geaborteerd. Met het sluiten van Visceral Games voelden we helaas deze executie al aankomen vanuit het EA kamp. Maar wat gaan we dan nog voor Star Wars game krijgen? Weer een multiplayer melkkoe met een nog gemener verdienmodel dan Darth Sidious zou kunnen bedenken? Het lijkt ons een goed idee als een andere publisher en/of developer wellicht het lightsabertje eens overneemt. Daarom hebben we deze week aan de redactie gevraagd: Welke andere Star Wars game vind jij dat moet er komen en wie zou deze dan moeten maken?

onbekend

Peter verlangt naar een actie-/stealthgame van Ubisoft

Een gigantische Star Wars fan ben ik niet, maar het is altijd een universum waar ik graag in vertoef zonder dat je Jedi mindtricks op mij hoeft los te laten. Het hele Star Wars Universum leent zich ook perfect voor games, wat ook de enorme lading reeds uitgebrachte games verklaart. De meesten zijn ook nog behoorlijk goed ook. Het is jammer dat het nu zo summier en matig is wat Darth EA op de markt brengt. De Battlefront games zijn oké, maar mijn ding is het niet. Ik wil eigenlijk alles behalve een online multiplayer game. Uiteraard wil ik weer eens een dikke RPG singleplayer game zoals The Knights of the Old Republic, maar ik vrees dat dit nooit meer gaat gebeuren. Wat ik ook heel graag zou willen is een open wereld actie/stealth game in de stijl van Assassin's Creed. Soort van Black Flag, maar dan ga je met een schip van planeet naar planeet terwijl je een stiekeme Sithlord probeert te vangen. May the Force be with Ubisoft.

Patrick Meurs laat zijn fantasie lopen met Techland

Dit gaat gek klinken, maar hoor me eventjes aan. De volgende Star Wars-game moet in mijn mening door Techland gemaakt worden en Star Juarez gaan heten. Weet je, maak er wat mij betreft een top down twin stick shooter met RPG-elementen van. Juan Cholo - een voormalig hosselaar die nu undercover opereert - en Homie-Juan Kenobi - een leraar die kiddo’s aan de goede kant van het universum probeert te houden - nemen het op tegen het intergalactische imperium van Darth Papi, een kartelleider die bekend staat om zijn helm die ook als permanente waterpijp dient. Absurd, hoor ik je denken. Klopt, en het zal ook nooit verschijnen. Maar goed, goede ideeën worden ook en masse gecancelled, dus gooi ik het maar eens over de absurdistische boeg. Kan ‘ie mooi aan het lijstje van afgestoten Star Wars-projecten worden toegevoegd. Je weet wel, die lijst waar ik onlangs nog een jofele Praatpaal over schreef. Moet je anders ff lezen. Zo tragisch…

onbekend

Timo speelt op safe met Factor 5

In één keer zonder twijfel: Factor 5. Deze Duitse studio is van onmiskenbare waarde geweest als het gaat om kwalitatieve Star Wars-games. Zeker binnen een genre waar er sowieso niet veel van zijn, namelijk die van de flight-shooters. Vooral Rogue Leader op de GameCube was fantastisch. Wie kan zich niet de teaser herinneren vlak voor de lancering van de GameCube, waarbij je de gehele formatie zag vliegen, het was alsof je direct naar de film zat te kijken. Uiteraard was dit realtime gegenereerd door de GameCube, maar alle lightsabers nog aan toe, wat zag dit er gruwelijk goed uit. Er is na twee delen op de Nintendo 64 en twee delen op de GameCube niets meer uitgekomen. Dit heeft met name te maken dat de studio zelf nogal een roerige tijd heeft gekend. De licentie van Star Wars is inmiddels niet meer in hun bezit, maar wie weet zouden zij een nieuwe deel uit kunnen brengen, met hedendaagse HD-graphics. Al zou het alleen al een remaster zijn van Rogue Leader.

Patrick Lamers gaat oriëntaals met Nintendo

Wie zich daadwerkelijk gaat branden aan een nieuwe Star Wars-game is nog maar zeer de vraag. De meest waarschijnlijke kandidaat is natuurlijk DICE, maar of we daar ook met z'n allen op zitten te wachten is een ander verhaal. Tot op heden hebben ze bij EA/DICE nog niet het onderste uit de kan weten te halen met de franchise. Het is misschien verrassend, maar ik zou graag zien dat Nintendo zich aan dit avontuur zou wagen. Je kunt van onze Japanse vrienden veel zeggen, maar ze weten wel kwalitatief goede games neer te zetten en kijken vaak vanuit een ander perspectief. Wat te denken van bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Of het echt goed uit zou pakken valt natuurlijk te bezien, maar een frisse wind zou de franchise in ieder geval weinig kwaad doen.

onbekend

Zoals C3PO zou zeggen: "Oh my goodness!" Bij deze voorstellen (force-stellen) kun je niet spreken van een tekort aan midichlorans. The Force is strong with these. Heb jij nog een andere ultieme Star Wars-game droom met de ideale developer in gedachten? Laat het ons weten in de comments!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?