Check hier alle The Triple-i Initiative content

Drie van die: NPC's die het bloed onder je nagels vandaan halen

Geplaatst: 20 juli 2015 08:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Iedere game heeft ze wel: karakters waar jij geen controle over kan uitoefenen. Deze karakters kunnen ter opvulling dienen of dragen toch nog bij aan de ervaring en beleving van een game. Deze karakters kennen wij natuurlijk als non-player characters (NPC's). Waar de meeste van deze NPC's niet een verpletterende indruk achterlaten, zijn er ook sommige die dat wel doen. Helaas kan die indruk twee kanten op, en in mijn Drie van Die behandel ik de drie NPC's die mij het bloed onder de nagels vandaan hebben gehaald.

Princess Peach - Super Mario Bros. (NES)

Of Princess Toadstool, het is maar net hoe je haar wilt benoemen. Dit personage is echt de eerste NPC waar ik ooit mee in aanraking kwam. Zij was de prinses die ik als Mario moest bevrijden met Super Mario Bros. voor de NES. Het voelde wel als een ontzettende anticlimax, nadat ik alle obstakels wist te overleven, Bowser wist te verslaan om vervolgens Toad te zien staan met de boodschap: The princess is in another castle! Pardon?! Hoe dom is dat wicht? Getuigende het feit dat je haar bijna in iedere Mario-game moet redden, toont wel aan dat haar lerend vermogen te wensen overlaat.

Slippy Toad - Starwing (SNES)

Ah, Slippy Toad De meest nutteloze toevoeging aan een anders zeer geniale groep helden. Waar de overige leden van het Star Fox-team echt spot-on zijn, slaan ze met Slippy Toad mis. Puppy scandeert af en toe dat je een 'barrel rol' moet doen, maar Slippy Alsof het een magneet voor vijanden is. Net wanneer je geweldig bezig bent, moet je of vijanden vernietigen die echter Slippy aanzitten, of je schiet dat ongelukkige dier gewoon zelf neer. Gelukkig hebben ze in dit deel Slippy nog geen stem gegeven, want met de Nintendo 64-versie moest je dit stuk verdriet Noooooo! horen schreeuwen als iemand er de geest aan gaf.

Navi - The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64)

Iedereen heeft Ocarina of Time wel eens mogen ervaren of gezien (als je dat niet hebt, dan heb je echt wat gemist) en nu zullen de meeste gamers meteen weten waar ik op doel. In deze game zit een NPC die helaas continu naast jou zweeft en juist op die verkeerde momenten, dat je het net even niet kan gebruiken de volgende zin schreeuwt: HEY! LISTEN! @#$%!! Ja! Ik weet het Navi! Daar zit een deur! HEY! LISTEN! Stuk ongedierte! Jij bent de reden dat een vlammenwerper is uitgevonden. Deze fee moet jou helpen door de wereld van Hyrule, maar helaas is ze eerder een last. Het jammere is juist dat alle andere feeën in deze game jou echt helpen. Denk aan een nieuw schild, leven herstellen of je zelfs tot leven wekken als je de spreekwoordelijke 'pijp aan maarten' geeft. Maar Navi niet, oh nee. Navi is de belichaming van een pratende migraineaanval.

Nu zijn dit de drie NPC's die mij het bloed onder de nagels vandaan hebben gehaald. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie top drie en dan vooral de reden waarom. Dus de babbelbox wilt graag weten: wat is jullie top drie van ergste NPC's?

Lees meer