Resident Evil 4 Remake

  • Ontwikkelaar Capcom
  • Eerste releasedatum 24 maart 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , VR , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Horror , Survival
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen om de Resident Evil 4 Separate Ways DLC op te pakken

Je zou het bijna vergeten, maar begin dit jaar werd er een GOTY-waardige horrorgame uitgebracht. Ik heb het natuurlijk over de Resident Evil 4 remake die nog steeds akelig vaak in mijn gedachtes rondspookt. Ondanks al het gamegeweld dit jaar hoop ik dat mensen deze titel niet vergeten, wanneer we het hebben over het beste wat gameland te bieden heeft. Middels de Separate Ways DLC hebben we een nieuwe reden om terug te keren naar het meesterwerk van Capcom. Is deze uitbreiding echter de moeite waard? Of is het vergelijkbaar met de originele uitgave van Separate Ways en haal je al snel de schouders op? Je leest hier Drie van die redenen om de Resident Evil 4 Separate Ways DLC op te pakken!

Beleef het verhaal vanuit een ander perspectief

In Separate Ways stap je in de stijlvolle laarzen van superspionne Ada Wong. We zagen haar natuurlijk al sporadisch opduiken in de main campaign van Resident Evil 4, maar alle antwoorden hadden we nog bij lange na niet. Gelukkig is hier de Separate Ways DLC om ons te verhelderen in dit opzicht. Ada werkt ditmaal voor de sinistere Wesker en de missie lijkt simpel: steel de Amber en blaas het eiland op. Uiteraard gaat het allemaal niet vanzelf en Ada moet al snel knokken voor haar leven. De stoïcijnse spionne maakt een interessante indruk. Eerst heb je het idee dat het stemacteerwerk wat gedempt is, maar het duurt niet lang voordat je in de smiezen krijgt dat dit de intentie is. Je speelt als een personage die er simpelweg schoon genoeg van heeft, maar zo klem zit met haarzelf en de situatie waar ze zich in bevindt, dat ze niet veel keuze lijkt te hebben. Soms schijnt er wat emotie door en dan merk je op dat dit niet een simpel gevalletje apatheïsme is. Ada Wong wekt de interesse en weet deze ook vast te houden in het narratief van Separate Ways. Daarnaast beleef je het verhaal vanuit een ander perspectief. Je ziet Leon zich een weg banen door de diverse nachtmerries die hij tegenkomt en we krijgen antwoorden op een paar dringende vragen. Fans kunnen zich echt uitleven in deze DLC!

Resident Evil 4 Separate Ways DLC3

Die ijzersterke Resident Evil 4-gameplay

Het voelde ontzettend goed om terug te keren naar de sekte in Resident Evil 4, omdat deze game uitzonderlijk fijn wegspeelt. Dat vergeet je wellicht even wanneer er zo veel games op je pad komen, maar de gameplay in Resident Evil 4 is ongeëvenaard. Ada Wong speelt echter net wat anders dan Leon S. Kennedy. Het eerste wat opvalt is dat de dame een alternatief arsenaal tot haar beschikking heeft. Ja, diverse nieuwe wapens - zoals de kruisboog en de 'sawed-off' shotgun - zijn te bewonderen in de uitbreiding. De hoofdrolspeler qua gameplay is toch echt 'Ada's Hookshot'. Met dit geweertje is zij een stuk mobieler dan menig Resident Evil-protagonist. Met gemak slinger je over ravijnen en bereik je de top van diverse gebouwen. Het is een beetje jammer dat het vrij statisch is, maar ik kan mij voorstellen dat rond slingeren a la Titanfall niet helemaal past in een game, zoals Resident Evil 4. Je kan echter meer doen dan jezelf rap verplaatsen. Wanneer je vijanden goed aanpakt door wat kogels door hun hoofden te jagen, krijg je de mogelijkheid om er een dikke melee-aanval bovenop te doen. Leon moet pal voor hun neuzen staan om ze een roundhousekick te kunnen verkopen. Ada kan echter aan de andere kant van de map staan en via de 'Hookshot' als Spider-Woman ze een flinke trap aanbieden. Kijk, daar houden we van!

Resident Evil 4 Separate Ways DLC2

De verloren content keert terug

We gaan nu mild spoilerterritorium betreden, dus sla dit kopje over als je er blind in wilt gaan. We hebben het natuurlijk al benoemd in onze Resident Evil 4 remake review, maar er ontbrak een vingerhoedje aan content in de actievolle horrorgame. Bepaalde content die werd gezien als iconisch in het origineel was niet te spotten in de eerste playthrough. Capcom is bewust van dit kwaaltje en heeft daarom flink ingezet op Separate Ways om de vergeten content in alle glorie te tentoonstellen. Waar moet je dan aan denken? Nou, bepaalde eindbaasgevechten, valstrikken in het kasteel, enzovoorts. Er komen zelf wat referenties uit de eerste Resident Evil-film om de hoek kijken. Hoe ziek is dat? Het was zo intens en leuk om wat originele content uit de magnum opus van Capcom terug te zien. De Resident Evil 4 remake begint voor mij steeds meer te voelen als een warm bad - eentje die vol zit met bloed en pus, maar mij nog steeds wel enorm nostalgische gevoelens weet te bieden.

Resident Evil 4 Separate Ways DLC1

Ik betrad met gematigde verwachtingen de Resident Evil 4 Separate Ways DLC, maar ik ben eerlijk gezegd best wel omver geblazen. Dit is één van de beste DLC's die Capcom heeft uitgebracht - en dat voor een tientje! In een wereld vol met season passes en middelmatige uitbreidingen is Resident Evil 4 Separate Ways een frisse wind. Een uitbreiding waar je meerdere uren zoet mee bent en die vol zit met unieke content - en dan hebben we het nog niet eens gehad over de gratis The Mercenaries-update. Capcom laat via het einde van de uitbreiding ook een tipje van de sluier zien. De toekomst ziet er hoopvol uit voor deze megafranchise en ik kan dan ook niet wachten om te zien wat Capcom van plan is. Tot die tijd, gaan we onze Separate Ways, maar ik weet zeker dat onze paden weer gaan kruisen!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?