Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Event: Capcoms Street Fighter IV & Resident Evil 5

Geplaatst: 16 februari 2009 15:06
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vrijdag 13 februari 2009 werden mijn vriend Jimmy en ik uitgenodigd voor een klein persevent van Capcom. In 'de Kargadoor' in Utrecht zouden ze Street Fighter IV en Resident Evil 5 tonen. Na aangekomen te zijn op Utrecht Centraal kostte het wat tijd om de Kargadoor te vinden. Maar toen we het eenmaal vonden, kon het feest echt van start gaan.

Ik stapte de kelder binnen waar vier televisies klaarstonden met Resident Evil 5 en Street Fighter IV. Veel van de mensen, die ook veel ouder dan ik waren, zette hun tanden in Street Fighter IV. Ik en een paar andere jongens van mijn leeftijd gingen rustig aan de slag met Resident Evil 5.

Resident Evil 5: de oude sfeer zit er weer goed in
Dan komen we weer terug bij Resident Evil 5. Voor het event begon, heb ik even met wat van mijn concurrentencollega's staan praten. Zij vonden het irritant dat je niet kunt lopen en richten tegelijk, iets waar meerdere mensen last van hebben. Ik vind dit echter geen minpunt, aangezien het de spanning van de game verhoogt.

En spanning was er zeker, want zodra ik de controller in mijn handen had, werd ik overvallen door de meest filmische cut scenes die ik ooit in een Resident Evil-game heb gezien. De game geeft ook een gevoel van meer vrijheid. Tijdens gevechten bepaal jij hoe je de zombies van je afhoudt. Klim je naar boven, richt je op hun benen of ren je gewoon straalhard weg? Ook de semi-eindbazen zien er weer ziek uit en daar maak je mij erg blij mee. De coöpfunctie zorgt ook voor leuke momenten. Er is wel een groot verschil tussen de PlayStation 3- en Xbox 360-versie als het gaat om coöp. Bij de Xbox 360-versie is de game 'splitscreen asymmetrisch'. Je hebt beide een zwart balkje naast je waar niets gebeurt. Bij de PlayStation 3-versie is dit niet het geva,l en dit zie ik als een groot voordeel. Verder zit de oude Resident Evil-sfeer er weer goed in, ondanks Afrika als de nieuwe omgeving. Je komt in donkere kelders terecht waarvan je niet wilt weten wat die Afrikanen daar allemaal uitspoken. Precies zoals het hoort in een Resident Evil-game.

Street Fighter IV: precies zoals de fans het willen
Vervolgens ging ik aan de slag met Street Fighter IV, die kon ik tenslotte ook checken. Op het moment dat ik eindelijk de controller bemachtigde en begon te spelen met andere mensen werden mij al snel een paar dingen duidelijk: de game kent een goede balans en als je goed bent, dan ben je ook echt goed. Je kent vast wel een paar professionele Dead Or Alive 4-spelers die elkaar bestrijden tijdens de World Cyber Games, maar verliezen van hun zusje omdat zij willekeurig op de knoppen zit te rammen. Dit is niet het geval bij Street Fighter IV. Bij deze game win je niet door te 'button bashen', maar door gewoon de combo's uit je hoofd te leren. Street Fighter keert terug naar zijn roots, zowel grafisch als qua gameplay. Alle oude personages zijn van de partij, inclusief een paar nieuwe. Precies zoals de fans het willen.

We hebben de hele middag door zitten gamen, totdat het weer tijd was om naar huis te gaan. We kregen een Energy-drink blikje mee in Street Fighter-stijl en ook een Street Fighter IV T-shirt mocht niet ontbreken. De weg terug naar huis genoot ik nog van een heerlijk diner bij de Mac Donald's en om het helemaal af te maken ontmoette ik ook nog eens de stadsgek van Utrecht. Wat een dag, wat een dag...

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 5

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

13 maart 2009

Ontwikkelaar

Capcom Production Studio 1

Gameliner Awards

-

Lees meer