Gameliner Awards: Patrick met Forza Horizon 5

Geplaatst: 20 december 2021 12:00

2021 is bijna achter de rug en jeetje wat was het een jaar. Voor mij persoonlijk viel het qua games een beetje tegen. De games waar ik echt naar uitkeek zoals de nieuwe God of War en Sifu werden beide uitgesteld naar volgend jaar. Van games die dit jaar uit zijn gebracht heb ik ook nog een aantal op mijn verlanglijstje staan. Zo wil ik graag nog aan de slag met Metroid Dread, The Medium en Resident Evil Village. Toch was ik door een aantal games ook aangenaamd verrast. Zo heb ik mij bijvoorbeeld uitstekend vermaakt met Deathloop, heb ik meer dan genoten van F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch en hebben Rudy en ik het avontuur van It Takes Two doorstaan. Maar ook games als Halo Infinite, Ratchet & Clank: Rift Apart en New Pokémon Snap heb ik best wat uurtjes in gestoken. Toch steekt er voor mij dit jaar één game met kop en schouders boven de rest uit en dat terwijl ik nog maar weinig games uit de franchise had gespeeld. Mijn game van het jaar 2021 is Forza Horizon 5.

Ik hou best van een racegame op zijn tijd, maar ik kies niet snel voor een racegame als game van het jaar. In de nogal hectische periode waarin we momenteel leven vond ik heerlijke ontspanning het het cruisen door Mexico. De Forza-serie is natuurlijk al jaren ijzersterk, maar op de één of andere manier kwam deze game voor mij op het juiste moment. Ik kan dan ook niet zeggen dat het bij verbaasd dat er binnen een maand al tien miljoen spelers actief waren in Forza Horizon 5. Sterker nog, Forza Horizon 5 was vlak na release de beste Xbox Games Studio-game ooit. Waarschijnlijk vinden veel mensen net zoals ik de rust en ontspanning in de game. Daarnaast zit de racer ook nog eens propvol races, challenges en natuurlijk ook nog bommetje vol auto's. De keuze is reuze en op een bepaalde manier bracht het mij terug naar Burnout Paradise. Een game die ik destijds ook helemaal kapot gespeeld heb en die mij hetzelfde gevoel gaf als Forza Horizon 5 nu heeft gedaan. Voor mij is er dus geen twijfel over mogelijk dat Forza Horizon 5 bestempeld kan worden als mijn game van het afgelopen jaar.

 1 1 1 1 1 1

De Gameliner Awards zijn in volle gang! Elke redacteur deelt zijn/haar uniek verhaal over hoe ze dit gamejaar beleefd hebben, maar we zijn ook benieuwd naar jouw mening! Hoe zag jouw gamejaar eruit? Laat het ons weten in de comments. Om het jaar mooi af te sluiten, geven we een berg aan prijzen weg. Klik hier om niks van de Gameliner Awards te missen!

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Forza Horizon 5

Series

Forza

Uitgever

Xbox Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasedatum

9 november 2021

Ontwikkelaar

Playground Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord