Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Opinion: De waarheid van algemene voorwaarden

Rondom de launchperiode van een nieuwe generatie consoles kan een nieuwsfeit met de explosiviteit van een rotje opgeblazen worden tot een lawinepijl. Beide consoles zijn te verwijten van last minute bekendmakingen die niet altijd in het juiste keelgat van de gamer vallen. De Xbox One zal af en toe moeten resetten bij een cloud update en draait de meeste games niet op een vaste resolutie van 1080p. Het complete internet ging kapot van outrage dankzij deze nieuwsfeiten, terwijl slechts een enkeling heeft meegemaakt hoe het echt in zijn werking gaat.

Sony is nu ook het slachtoffer geworden van deze negatieve publiciteit, nadat bekend is gemaakt dat Sony de doorverkoop van games, fysiek als digitaal, niet toestaat. Dit spreekt tegen hun eerdere statement in bij de E3. De bron waar dit nieuws uit ontsproten is? De bijgewerkte algemene voorwaarden van de PlayStation 4. Als we iets hebben geleerd van algemene voorwaarden is het wel hoe snel je op de accepteer-knop kan drukken. Je hebt geen idee waarmee je toe instemt. Het interesseert je waarschijnlijk ook niet veel. Algemene voorwaarden zijn voor het bedrijf interessanter dan voor de consument, omdat ze zich op deze manier indekken tegen mogelijke schadeclaims.

Even bladeren in de algemene voorwaarden voor het gebruik van een iPhone en je zult waarschijnlijk een aantal regels staan die jij breekt, zoals je illegale muziekbibliotheek of je jailbreak. Bij de PlayStation 4 zal dit niet anders zijn. Iets kan er in de algemene voorwaarden staan, maar Sony kan het niet handhaven, sinds het individueel procederen van consumenten geen succes was toen de muziekindustrie het probeerde. Door in de algemene voorwaarden duidelijk te maken dat doorverkoop van games verboden is, sluit Sony zich af van het hele circuit. Dat betekent ook dat wanneer een tweedehands game je PlayStation 4 kapot maakt, Sony daar niet verantwoordelijk voor is, omdat Sony niet de kwaliteit van een tweedehands game kan garanderen.

In de tijd dat alles en iedereen aangeklaagd kan worden voor het minste of geringste, begrijp ik Sony's positie wel. Sony heeft dinsdagochtend extra licht gegeven aan de algemene voorwaarden en heeft bekendgemaakt dat tweedehands verkoop gewoon toegestaan is. Zo blijkt maar weer hoe snel conclusies getrokken worden aan de horizon van een nieuwe generatie.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?