Opinion: Game ik te veel?

Zaterdag 2 april werd ik door de School van Journalistiek in Utrecht opgetrommeld om naar ze toe te komen voor een toelatingstoets. Zoals jullie misschien weten ben ik afhankelijk van mijn laptop, sinds mijn handschrift onleesbaar is. Zonder laptop of ander elektronisch apparaat waar ik iets op kan schrijven, ben ik als een olifant zonder slurf: niet zelfredzaam.

Eenmaal aangekomen op locatie in Utrecht kreeg ik te horen dat een laptop gebruiken niet mogelijk was. Het was ook een beetje mijn fout. Ik vergat constant te bellen of het mogelijk was. De dame die me het slechte nieuws vertelde, wist mij ook te vertellen dat het resultaat hetzelfde zou zijn gebleven. Of ik nou eerder had gebeld of niet. Er ligt nu dus een toelatingstoets die niet te lezen valt op een bureau van een van de lieftallige juryleden.

Gelukkig zaten er ook een paar multiple choice toetsen bij. Deze toetsen mocht ik mee naar huis nemen en dat deed ik. Zou mijn pa vast wel interessant vinden. Een lange treinreis later (de NS faalde wederom) kwam ik bij mijn vader die mijn antwoorden bekeek. Hij zei dat ik teveel fouten had om geselecteerd te worden. Ik vraag me af hoe dat komt. Ik lees elke ochtend De Sp!ts en check Twitter regelmatig, waardoor niets mij onbekend is.

Vaders claimde het antwoord te hebben. Ik game teveel. Game ik echt te veel? Per dag niet meer dan twee uur. Is dat veel? Wat is veel? Het zette mij aan het denken. Ik game relatief weinig als je ziet hoelang mensen World of Warcraft achter elkaar spelen. De laatste keer dat ik een hele middag doorhaalde met een game was nog op de basisschool, die onschuldige tijd waarin de wereld nog mooi was en al het slechte werd gecensureerd door je eigen fantasie.

Vrijdag 8 april. Eén uurtje les en geen mensen die voor de trein sprongen. Ik had alle tijd van de wereld. Ik startte mijn net gekochte game Crysis 2 op en werd helemaal opgezogen. Van 12 uur 's middags tot 6 uur 's avonds zat ik Crysis 2 te spelen. Dit gevoel was uniek. Dit heb ik al 6 jaar niet meer gevoeld. Terwijl ik doorhad dat ik 6 uur lang onafgebroken aan het gamen was, dacht ik weer aan wat mijn vader de week ervoor zei. Game ik echt teveel? Wat is teveel? Het lijkt me sowieso beter om te stoppen met gamen. Een jongen uit Alphen aan de Rijn die een winkelcentrum kapot schoot scheen het te doen. Veels te gevaarlijk. Straks word ik ook gek van een game en ga ik hoertjes neerknuppelen. Die jongen scheen ook sokken te dragen, te ademen en brood te eten. Ik denk dat ik daar ook maar mee stop.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?