Opinion: Waar zijn we nou mee bezig?

We schreeuwen moord en brand, mensen plassen in hun broek van blijdschap, we zijn zelfs zo achterlijk om de nacht van dinsdag op woensdag naar Rotterdam te gaan. Jongens, waar zijn we nou precies mee bezig? Call of Duty: Modern Warfare 2 is een goede game, maar gaat het allemaal niet een beetje te ver?

Toegegeven, ook ik liet mezelf een moment even te veel meesleuren in de hype die Modern Warfare 2 heet. Mensen lijken nog gekker te worden dan bij Halo 3 of Grand Theft Auto IV, waarbij ik sommige gasten al heel ver vond gaan. Gelukkig wist ik mezelf snel genoeg op te rapen en te denken: het is een hype.

Maar even een grappige anekdote over Halo 3. Volgens mij was het bij de Gameplay 2007. Ik stond op de Microsoft stand Assassin's Creed te spelen, terwijl opeens iedereen spontaan begon te juichen toen de Halo-tune begon. Dit zette bij mij wat vraagtekens. Hoe kan een game je zo gek maken? Mis je dan niet het punt? Stelt het uiteindelijk dan niet teleur? Ik vroeg me dit vooral bij Halo 3 af, omdat de meerderheid van gamers wel erg enthousiast werd van een soldaat waar we eigenlijk heel weinig van af weten. We weten niet eens hoe hij er echt uit ziet!

Nu we dat duidelijk gemaakt hebben, ga ik weer terug naar het punt van deze column. Hypes vind ik slecht. Misschien wel het slechtste in de game-industrie. Je bouwt richting een fantastisch moment. Eerst een paar vage teasers om het publiek een beetje warm te maken. Dan komen er een paar trailers om te laten zien hoe vet de game wel niet wordt. Onderhand wordt het publiek steeds enthousiaster. Uiteindelijk verschijnt de game, waarna we vervolgens honderden forumtopics zien waarin te lezen is hoe erg de desbetreffende game teleurstelde. Nu wil ik niet de schuld leggen bij de developers, maar meer bij jou, de gamer. Jouw verwachtingen zijn zó hoog, dat de game alleen nog maar kan teleurstellen.

Misschien is Call of Duty: Modern Warfare 2 wel het beste wat je in je gamecollectie hebt liggen. Misschien is voor jou alles waargemaakt, maar er zijn ook gamers die toch teleurgesteld zijn. Ik was persoonlijk heel teleurgesteld in Grand Theft Auto IV. Simpelweg omdat ik er meer van verwachtte. Andere mensen waren in de zevende hemel. Ex-redacteur en PR-medewerker Erwin Haring was geweldig enthousiast over Assassin's Creed, iets wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet begrijp. Ik hoop in ieder geval van harte dat Modern Warfare 2 de hype voor jou heeft waargemaakt. Lees binnenkort in de review wat ik zelf nou precies van de game vind. Wat ik vind van de hype er omheen heb ik denk ik wel genoeg duidelijk gemaakt met deze column.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?