Opinion: Ware voor je geld

Laatst zei een vriend tegen mij dat hij games altijd maar duur vindt. Dat klopt. Goedkoop is het niet. Maar toch was ik het totaal niet met hem eens. Als je goed kijkt naar wat je uiteindelijk allemaal krijgt voor je zuur verdiende, neergetelde euro's, is het dan werkelijk nog duur te noemen? Onlangs bètaalde ik 9 euro voor een bioscoopkaartje, waarvoor ik anderhalf uur lang in een zaal mocht zitten kijken naar een cinematografisch vertierwerkje, samen met nog ruim honderd man. Dat is dus 6 euro per uur in een ruimte gedeeld met een enorme lading mensen.

Voor een nieuw uitgekomen game bètaal je gemiddeld 60 euro. De meeste games speel je minimaal 8 tot 10 uur voordat ie weer een tijdje de kast in verdwijnt. Je hebt in je eentje kunnen genieten van dikke gameplay, een mooi verhaal en met vrienden de multiplayer nog een paar avondjes gespeeld. Een jaar later pak je de game weer eens op, en speel je alles voor de tweede keer door, deze keer weer een nieuwe ervaring omdat je de laatste keer van alles had unlocked, en je nu een ander einde wilt halen.

Als je dus kijkt naar wat je eigenlijk krijgt voor zelfs de volle prijs van 60 euro, is dat zo slecht nog niet. Voor 1 dagje Efteling ben je dikwijls ook 60 euro kwijt, en dan heb je 1 dag lol gehad. Laatst was ik weer begonnen aan Fallout 3, waarvan ik voor 40 euro de GOTY edition had gekocht. Nu ben ik ruim 80 uur verder, en nog steeds heb ik meer dan zat side-quests en locaties te doorlopen. Dat is dus minder dan 50 cent per uur speeltijd. En ik kan de game nog zo vaak spelen als ik wil, zonder te hoeven bijbètalen. Duur? Dacht het niet. Als er iets is wat in deze tijden van recessie het geld nog meer dan waard is, zijn het wel games.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?