Preview: Battlefield Bad Company 2

Zelf heb ik Battlefield Bad Company nooit gespeeld. Wat ik me wel herinner is een filmpje waarin er met een golfkarretje over het slagveld gereden wordt. Toen er mij gevraagd werd een preview van het tweede deel te schrijven, begonnen mijn vingers al te jeuken om hier iets over te typen! Benieuwd of er in het tweede deel ook knotsgekke dingen voorkomen? Lees dan snel verder!

Kaboem!
DICE maakte van zijn belofte schuld. Ze hadden namelijk beloofd dat de omgeving volledig verwoestbaar zou zijn, en ze hebben zich er aan gehouden! Dus, als je denkt dat je de ideale verstopplaats hebt gevonden, zou het goed kunnen dat binnen de kortste keren je muurtje er opeens niet meer staat, maar de grote boze vijand wel.

Een gezellig stapje uit!
Verder probeert dit tweede deel zijn voorganger te overtreffen op gebied van schaal. In Battlefield Bad Company 2 zal het haast onmogelijk zijn om alles te voet af te leggen. Dit wordt vooral duidelijk in de multiplayer, want ditmaal heeft DICE zich vooral hierop gericht (zeggen ze zelf). Zo zal het in de Rush modus de bedoeling zijn om bepaalde doelen te behalen (bijvoorbeeld het innemen van een dorp). Als je dit tot een goed einde brengt, dan wordt er een nieuw doel vrijgegeven, samen met een nieuw stukje van de map.

Vroem vroem
Als je graag wilt racen op een slagveld, dan is deze game je kans. DICE heeft zelfs eerlijk toegegeven dat ze hebben geleerd van hun fouten in het eerste deel. Volgens hen voelde de besturing van voertuigen te stroef aan. Daarom zullen er in dit deel vijftien verschillende soorten voertuigen tot je beschikking zijn. En, deze zullen een stuk realistischer aanvoelen dan in het eerste deel.

Go team!
Battelfield Bad Company 2 zal ook meer steunen op het teamprincipe. Natuurlijk kan je ook solo proberen de vijand te verslaan, maar geef nu toe: dat is een stuk aangenamer als je vrienden een tank hebben. Het zal verder mogelijk zijn ammunitie te geven aan iemand die zonder zit, of een voertuig te repareren als je hoort dat deze kapot is.

Mooie outfit
Als je iemand bent die graag tot in detail wil bepalen hoe je ventje eruit ziet, dan zul je je hartje kunnen ophalen tijdens het spelen van dit spel. Zo belooft DICE dat de verschillende klassen op maar liefst 15.000 verschillende manieren uitgebouwd kunnen worden. Niet moeilijk, als elk wapen tot in het kleinste detail aanpasbaar is. Een shotgun met een scope? Geen probleem!

Verwachting
Naar mijn mening wordt dit weer een fantastische game. Volgens de makers zullen er weer hilarische oneliners te vinden zijn, wat volgens mij alvast een dik pluspunt is. Verder ben ik benieuwd hoe de A.I. zal omgaan met het plots verdwijnen van stukken gebouw. Volgens DICE zullen ze er ook gebruik van kunnen maken. De verwachtingen zijn dus zeker hoog.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?