Preview: Battlefield Hardline

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Tijdens de E3 van vorig jaar konden we al aan de slag met een bèta van Battlefield Hardline. Ik had toentertijd geen tijd om de bèta te spelen, maar tijdens de afgelopen gamescom kreeg ik wel de mogelijkheid om een potje te spelen. Deze week is er een nieuwe open bèta begonnen en nu had ik wel een paar uur de tijd vrij gehouden om de game wat beter te checken.

Van pc naar PS4

Op de gamescom van vorig jaar waren er allemaal high-end-pc's aanwezig, dus zag de game er goed uit. De bèta die nu loopt heb ik echter op de PlayStation 4 gespeeld, en dan ziet alles er toch een stuk minder uit. Yordi had vorig jaar tijdens de E3 de bèta ook op de PlayStation 4 gespeeld en was toen ook niet al te enthousiast over de graphics. Dit is wel iets wat me gelijk opviel, vooral op de grotere maps. Wanneer je in een helikopter zit, heb je bijvoorbeeld heel veel last van pop-up: boompjes en kleine huisjes die uit het niets in je beeld springen en ook de schaduwen van de gebouwen verschijnen pas als je een beetje in de buurt bent. Niet alleen de pop-up was irritant, maar ook de textures zagen er niet al te best uit. De resolutie van de textures is veel te laag, waardoor het een beetje als een last-gen-game aanvoelde. Ik had hier dus alleen last van op de grote maps. De kleine map zonder voertuigen zag er wel een stuk beter uit en ik had hier uiteraard minder last van pop-up, omdat je ook minder ver kan zien.

Politie en boefje

In de bèta zijn drie verschillende modi aanwezig, namelijk Conquest Large, Hotwire en Heist. Battlefield-veteranen zijn uiteraard al bekend met Conquest Large: twee grote teams van elk 32 man die strijden om de verschillende punten op de map te veroveren om zo de tickets van het andere team sneller naar beneden te brengen. Het team dat als eerste het andere team naar nul tickets weet te brengen wint. De vlaggen zijn nu wel verdwenen en in plaats daarvan moet je nu in een bepaalde zone staan om het punt te kunnen veroveren.

De andere twee modi in de bèta zijn nieuw in Battlefield Hardline. In Hotwire moeten beide teams bepaalde voertuigen om de map veroveren en hiermee zo snel mogelijk rijden om de tickets van het andere team naar nul te brengen. Eigenlijk is dit dus een soort Conquest, maar dan met rijdende voertuigen. Deze modus heb ik ook tijdens de gamescom gespeeld, maar ik miste daar toen een beetje de samenwerking van mijn team. Dat ging in deze bèta wel een stuk beter, maar het grootste gedeelte speelde nog wel voor zichzelf en nam bijvoorbeeld niet de moeite om medespelers op te pikken tijdens het rijden.

De laatste en tevens mijn favoriete modus die in de bèta kan worden gespeeld is Heist. Dit is de enige modus in de bèta waarbij de twee teams verschillende doelen hebben. Het is ook de modus die het beste bij het politie-en-boefjethema past. De criminelen moeten een bank overvallen en de packages in de bank naar een drop zone brengen. Eenmaal daar aangekomen moeten ze nog wel wachten op versterking die de packages kan afhalen. Aan politie de taak om daar een stokje voor te steken. Deze modus werd op een relatief kleine map gespeeld, wat garant stond voor veel chaos. Ik had wel het idee dat de politie altijd in het voordeel was. Als zij allemaal in de drop zone van de criminelen gaan staan, kom je er als crimineel bijna niet meer doorheen, en kan je dus de packages niet afleveren.

Voorlopig eindoordeel

De graphics van Battlefield Hardline vallen op de grote maps dus wat tegen, maar ik denk dat deze Battlefield het vooral van de closed quarters combat moet hebben. Jets en tanks zijn bijvoorbeeld niet aanwezig in deze game. Battlefield heeft eigenlijk altijd om grote maps gedraaid, dus ik denk niet dat alle Battlefield-spelers deze game zullen gaan waarderen. Met de Heist-modus heb ik me prima vermaakt, maar de andere modi vielen toch een klein beetje tegen. Wie weet is dit een kwestie van tijd en wordt het vanzelf leuk als je er meer tijd in gaat stoppen. Daarnaast bevat de volledige versie van Battlefield Hardline nog veel meer modi, maar daar moeten we nog even op wachten.

Battlefield Hardline zal op 19 maart verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Lees meer