Coral Island

  • Ontwikkelaar Stairway Games
  • Eerste releasedatum 11 oktober 2022
  • Platformen Pc
  • Genre RPG , Simulatie , Indie
  • Gameliner score -

Preview: Coral Island - Een prachtige farming sim

Coral Island verscheen in 2021 als een Kickstarter en trok meteen mijn aandacht. Een farming sim die zich afspeelt op een Indonesisch eiland in plaats van in een Amerikaans of Europees dorp. De game zag er heel goed uit en gaf mij zelfs het gevoel dat het misschien te mooi was om waar te zijn. Het blijkt toch echt te zijn, want Coral Island is nu uit in early access. Ik dook er meteen in en ging op verkenningstocht in deze farming sim van Stairway Games.

Een eiland-avontuur

Coral Island begint met het creëren van je personage. Daarna stap je meteen op de boot naar Coral Island, waar je verwelkomd wordt door burgemeester Connor. Hij brengt je naar je boerderij en stelt je voor aan Joko en Dinda, de timmerlieden van Coral Island. Ze geven je een warm welkom en vertellen je dat ze het dak van je huis gerepareerd hebben, maar dat er nog meer werkzaamheden nodig zijn om het echt leefbaar te maken. Dit geeft meteen je eerste quest om materialen te verzamelen. Hierna word je eigenlijk meteen losgelaten en kun je doen wat je wilt. Je hebt een paar quests als leidraad om je eerste gewassen te planten en de materialen te verzamelen voor je huis.

Deze vrijheid beviel mij wel, omdat ik na jaren deze games gespeeld te hebben tutorials die je niet kunt overslaan een beetje zat begon te worden. De controls zijn ook vrijwel hetzelfde als andere games in het genre en het voelde daarom voor mij vertrouwd en fijn aan. Dus ik plantte meteen al mijn rapen en begon met het verzamelen van hout en steen voor een upgrade voor mijn eerste huis. Dit was binnen een dag klaar en mijn huis was geen krot meer en ik had mijn eerste planten geplant. De volgende dag kon ik dus beginnen met mijn ontdekkingstocht van Coral Island zelf. Ik moest mij ook gaan voorstellen aan de vele inwoners die het eiland heeft, dus dat was meteen ook een goed excuus.

Coral Island preview1

Iets te mooi en nog weinig content

Tijdens het kennismaken met de vele bewoners van Starlet Town, het dorp op het hoofdeiland van Coral Island, zag ik prachtige gebouwen met alles erop en eraan. Het zag er prachtig uit en je ziet dat de ontwikkelaar echt met passie aan deze game werkt. Zo zie je als het regent de regendruppels van de daken afvallen, details die je niet vaak in een farming sim ziet. Ik was alleen verbaasd toen ik te horen kreeg dat er al een lange tijd geen enkele toerist naar Coral Island is gekomen, sinds een olielek het koraalrif vergiftigd had. Dit liet mij even nadenken hoe Starlet Town het voor elkaar heeft gekregen er nog zo mooi uit te zien als er in mogelijk jaren tijd geen inkomsten waren. Had het er dan niet iets meer verlaten en onverzorgd uit moeten zien? Vooral, omdat de dorpsbewoners klagen dat het qua economie op het eiland niet zo goed gaat.

Je kunt ook duidelijk zien dat de game op dit moment nog in early access is. Veel content is nog niet beschikbaar, maar dat was natuurlijk te verwachten. Op dit moment kun je door alle seizoenen spelen, een paar festivals doen, de mijnen in en duiken om de oceaan schoon te maken. Ook kun je het eerste stuk van de verhaallijn volgen wat zich afspeelt in de lente. Er is dus genoeg om je een paar uur te vermaken, maar verwacht nog niet de hoeveelheid content als van bijvoorbeeld Dreamlight Valley. In aanloop naar de volledige release staan er de nodige updates gepland die nieuwe content aan Coral Island toevoegen. De game toont superveel potentie om in het rijtje van mijn favoriete farming sims te komen door de prachtige setting en een interessant verhaal. Ik wacht alleen op iets meer updates, voordat ik echt Coral Island verder ga spelen.

Coral Island preview

Voorlopig oordeel van Jolien Mauritsz

Coral Island is een prachtige farming sim met veel potentie. De tropische setting, inwoners en activiteiten geven je echt het gevoel dat je op een Indonesisch eiland zit. Er zijn zeker genoeg dingen te doen, maar na een paar uur spelen merk je dat de content voor het verhaal op is en dat de festivals nog niet af zijn. Houd er rekening mee als je Coral Island nu opstart, maar ik denk dat fans van het genre met deze game mogelijk een pareltje in handen hebben.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?