Preview: Deus Ex: Human Revolution

Na heel lang wachten verschijnt binnenkort dan eindelijk het derde deel in Deux Ex-franchise. De eerste twee delen zijn ontwikkeld door het intussen al bijna zes jaar gesloten Ion Storm Inc. In 2007 besloot Eidos Interactive om Deus Ex weer op de kaart te zetten en de game te laten ontwikkelen door de nieuwe studio Eidos Montreal. De vorige twee delen zijn inmiddels al bijna uit ons geheugen verdwenen en ik zal vanaf voor af aan beginnen over de game.

Een complot
Deus Ex was een titel die spelers meer vrijheid bracht, meerdere einden had en waarbij je keuzes bepaalden wat er verder in het verhaal gebeurde. Je speelt Adam Jensen, een ex-SWAT specialist die een biotechnologisch bedrijf genaamd Sarif Industries moet beschermen. De game start wanneer het bedrijf net is overvallen en je bijna dood bent. De enige manier om je leven te redden is je lichaam volstoppen met allerlei implantaten, hightech snufjes en mechanische dingen, zodat jij de wereld aan kan. Je gaat onderzoeken wie of wat er achter de overval zit. Al snel stuit je op een gigantisch complot, waarin het niet duidelijk is wat goed en wat slecht is. Het spel speelt zich in het jaar 2027 af en je reist de wereld over naar verschillende metropolen als Shanghai, Montreal en Detroit. Deze steden veranderen natuurlijk ook en zo zijn ze in Shanghai op een extra plateau van beton boven de stad verder gegaan met bouwen. Dit levert een hele andere omgeving op om in te spelen.

Keuzes, keuzes en nog eens keuzes
Voor bijna alles wat je doet krijg je punten en daarmee kun je verschillende lichaamsdelen/technieken verbeteren. Je kunt kiezen uit drie speelstijlen: stealth, combat en hacken. De kant die je opgaat bepaal je door de upgrades die je kiest. Je kunt uit zo'n 60 verschillende verbeteringen kiezen. Stil rennen, meer draagkracht, het overnemen van security bots en er zijn zelfs enkele sociale varianten. De keuzes die je maakt bepalen ook de rest van het spelverloop. Zo zijn er meerdere manieren om een gebouw binnen te komen. Je kan met een bewaker aan de praat gaan die de ingang verspert en hem ompraten, omkopen of chanteren. Een andere ingang zoeken en langs een achterdeur gaan is ook een optie. Of het dak op gaan met jouw super klim- en spring-upgrades.

De acties zijn oneindig
Wat Deus Ex nu zo bijzonder maakt zijn niet alleen de vele keuzes die je kunt maken waardoor je het verhaal op verschillende manieren zult beleven, maar ook de vette acties die je kunt maken. Als je een groepje vijanden tegenkomt bepaal je zelf wat je gaat doen. Je knalt er op los en slaat de ene naar de andere vijand neer of je doet precies het tegenovergestelde en sluipt/klimt rustig langs ze zonder dat ze je opmerken. Op al deze acties zijn variaties bedacht. Zo kan je iemand heel mooi onschadelijk maken zonder dat er bloed wordt gespild, maar je kunt ook wat minder subtiel te werk gaan. De mogelijkheden zijn oneindig.

Voorlopige conclusie
Deus Ex is voor iedereen anders, het laat jou bepalen wat je doet. De menu's zien er heel simpel en toch uitgebreid uit. De game gaat grafisch gewoon met de andere toppers op de markt mee. De acties maken het geheel nog vetter. Ik verwacht dan ook dat deze game heel erg hoog gaat scoren!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?