Donkey Kong Country Returns

  • Ontwikkelaar Retro Studios
  • Eerste releasedatum 3 december 2010
  • Platformen Nintendo Wii
  • Genre Actie , Avonturen
  • Gameliner score

Preview: Donkey Kong Country Returns

Donkey Kong Country werd ontwikkeld door Rare in opdracht van Nintendo en was destijds een ongekend succes. Er kwamen maar liefst drie delen van de game uit voor de Super Nintendo en elk deel vertelde zijn eigen verhaal.

Hij is back!!!
Tijdens de persconferentie van Nintendo op de E3 dit jaar kondigde Nintendo een nieuwe Donkey Kong-game aan voor de Nintendo Wii. We hebben het hier dan niet over een suf aftreksel, waarbij je weer op trommels moet hengsten. Nee, Nintendo heeft in plaats daarvan een vervolg op Donkey Kong Country 3 aangekondigd, namelijk: Donkey Kong Country Returns.

onbekend

Donkey Prime
Donkey Kong Country Returns is in tegenstelling tot de eerste drie delen ontwikkeld door Retro Studios, onder andere bekend van Metroid Prime. Voor de aankondiging gingen de geruchten al rond dat de ontwikkelaar met het nieuwe deel aan de slag zou zijn, maar dit werd uiteraard ontkend. Inmiddels is Donkey Kong Country Returns dus een feit.

De ontwikkelaar heeft een lastige opdracht van Nintendo voor de voeten geworpen gekregen. Kan dit vervolg tippen aan de kwaliteit van de eerste drie delen uit de stal van Rare? De eerste beelden zien er tenminste veelbelovend uit.

onbekend

Donkey en Diddy in een nieuw jasje
Net als in Donkey Kong Country speel je met Donkey en zijn maatje Diddy Kong. Het grootste verschil met de eerste drie delen is de grafische vormgeving van de game. Ook niet verwonderlijk natuurlijk, want het is meer dan vijftien jaar later. Het oogt een beetje cartoony, maar daarom niet minder mooi, integendeel. In de trailer is te zien hoe schitterend het eruit zit en met name de 3D-achtergronden zijn een lust voor het oog.

Ook zullen de vaten weer terug zijn in de game, waarmee je door het level van a naar b door de lucht kunt schieten. Ditmaal kun je jezelf ook naar de achtergrond verplaatsen, zoals we dit kennen uit LittleBigPlanet, alleen beperkt dit zicht tot twee z-as lagen.

Wii-mote belangrijk
Natuurlijk maakt de game ook weer optimaal gebruik van de Wii-mote, waarbij je met de vuisten van de gorilla hard op de grond stompt wanneer je de controller een zwieper geeft. Zo kan dit handig zijn voor diverse moves in de game. Een leuke manier om de bewegingsgevoelige controller in de game te betrekken, zonder dat het irritant wordt.

onbekend

In de eerste drie delen had je een aantal levens en je kon maximaal maar twee keer afgaan. Dit is in de DKC Returns net even anders aangepakt; hier heb je maximaal twee levens per aap.
K Rool en zijn leger aan kremlins zijn helaas weggelaten in de game. Dit houdt niet in dat de vijanden hierdoor minder interessant zijn geworden.

Co-op blijft een must voor DKC
Net als in Donkey Kong Country 1, 2 en 3 zal er in Returns een co-op mogelijkheid zijn, waarbij de een Donkey en de ander Diddy onder de knoppen neemt. Hierbij zul je elkaar moeten helpen om het level uit te spelen. Je kunt net als in de voorgaande games op de rug van elkaar zitten om zo hogere gebieden makkelijker te bereiken. Zo geeft diegene die op Donkey's rug zit de regie volledig uit handen aan de eerste speler.

Voorlopig oordeel
Nintendo heeft veel Donkey Kong-fans blij gemaakt, waaronder mij. Geen slappe meuk waarbij je op trommels moet rammen of waarbij je als tweederangs personage speelt. Donkey Kong Country Returns is een volwaardige actie/avonturengame met Donkey zelf in de hoofdrol. Jammer dat K Rool (vooralsnog) niet in de game zit, maar dat maakt de game zeker niet minder interessant. Bedankt Nintendo, welkom terug Donkey!!!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?