Preview: GRID Autosport

Codemasters gaat voor de ultieme racegame met GRID Autosport. Met behulp van feedback van gamers en met de steun van onder andere het Engelse Autosport-magazine, willen zij een dijk van een game afleveren. Volgens de ontwikkelaar is de game absoluut geen simulatie, maar het wordt ook geen arcade-racegame. Ze willen het gevoel creëren dat je jezelf een ware racecoureur waant. De woorden van Codemasters zijn dus nogal verwarrend en de online community noemt het dan maar een Simcade. Wat maakt het ook uit, als er maar vette races gehouden kunnen worden, daar draait het om. Wat heeft GRID Autosport allemaal te bieden?

onbekend

Paradepaardenkracht
Een echt verhaal is niet aan de orde, want ja, het is een racegame natuurlijk. Wel race je voor bepaalde teams onder contract, dit kun je sowieso een heel seizoen doen. Het is ook mogelijk om langer voor hetzelfde team te werken. Mocht je thuis niks te vertellen hebben, dan kun je in GRID Autosport lekker commando's geven aan je teamgenoten. Je kan ze bijvoorbeeld vragen om jou in bescherming te nemen, of je te helpen met het onder druk zetten van je tegenstanders. Het paradepaardje van GRID Autosport is de career mode. Deze is zeer uitgebreid uitgewerkt en zal voldoende variatie bieden voor racefanaten. Je hebt vijf verschillende modi binnen het career-menu, te weten tuner racing, open-wheel racing, street racing, endurance racing, en touring car racing.

De verschillende modi zullen ook verschillende ervaringen en gameplay opleveren. Zo kun je lekker serieus aan het rijden zijn, het andere moment ben je keihard aan het driften. Dit verklaart dan al gauw de mix tussen arcade-racen en simulatie-racen. De AI is vrij sterk tijdens de races, het is timen en oefenen geblazen. Als je een race in de career mode start, dan race je tegen zestien andere auto's. Welke van de vijf modi je ook kiest, het is elke keer een kwestie van je tactiek aanpassen. Zomaar iemand even opzij beuken of de pas afsnijden, kan in een bepaalde mode goed werken, maar kan fataal zijn in een andere mode. Tijdens de races doe je verschillende locaties aan, dit zijn er 22. Daarnaast biedt de game maar liefst meer dan honderd racetracks, een flinke hoeveelheid dus.

onbekend

Je vrienden inmaken
Een vaak brandende vraag aangaande racegames: hoe is het schademodel? Nou, deze is tevens enorm uitgebreid. Als je niet zuinig bent met je wagen, dan kan praktisch alles kapot. Zowel de interne als externe onderdelen kun je aan gort rijden. Wees dus tactisch en voorzichtig en pas je skills per mode aan, want ineens helemaal stil staan door bijvoorbeeld een kapotte motor is niet handig. Persoonlijk is het schademodel toch één van de dingen die ik uitprobeer met een racegame, als ik deze toevallig even speel in een winkel bijvoorbeeld. Zelf zou ik niet gauw een racegame bezitten, het is niet echt mijn ding, dat racen. Of het moest zoiets absurds zijn als de Burnout-franchise.

Grafisch gezien heeft Codemasters alles uit de kast gehaald om het maximale uit de PlayStation 3 en Xbox 360 te halen. Het blijft spijtig voor de fans dat ze al die tijd niet hebben gesleuteld aan een next-gen racegame. Wellicht goed om te weten dat momenteel de door Codemasters gebruikte EGO Engine aangepast wordt voor de next-gen consoles. Ben je nogal graphicsgeil, dan moet je nog flink geduld hebben voor een next-gen-versie. Al kan GRID Autosport zeker niet lelijk genoemd worden, alles ziet er strak en overtuigend uit. Tot slot kun je uiteraard ook online gaan racen. Je kan online via de gratis online service van Codemasters: RaceNet. Via RaceNet wordt ook een nieuwe mode geïntroduceerd: de RaceNet Racing Clubs mode. Hierin kunnen clans het tegen elkaar opnemen. Daarnaast kunnen we nog enkele ander modi tegemoet zien. Een heuse Party mode, een Demolition Derby mode en een competitieve splitscreen mode. Genoeg reden om weer je vrienden aan te sporen om deze game in huis te halen, zodat je ze lekker kan inmaken.

onbekend

Verwachting
Met GRID Autosport gaat Codemasters alle kanten op. Je kan de game geheel in arcade-stijl spelen of je kan de serieuze coureur uithangen. Met het meenemen van feedback van spelers lijkt Codemasters de goede weg ingeslagen te zijn. GRID Autosport is een behoorlijk compleet pakket en met de uitgebreide online toevoegingen haal je een racegame in huis die je vermoedelijk nog lang zult spelen. Door de verschillende modi is er voor ieder wat wils en spreekt de game wellicht een nog grotere groep aan binnen de groep van raceliefhebbers. Wordt het wachten op een next-gen racetopper haast ondragelijk voor je? Dan kun je de komende tijd de pijn verzachten met dit fraaie alternatief. Vanaf 27 juni kun je aan de slag met GRID Autosport voor de pc, Xbox 360 of PlayStation 3.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?