Preview: Halo 3: ODST

Afgelopen zondag bracht Yordi een bezoek aan Gamekings Live in de MustSee bioscoop te Delft, waar hij de gehele dag werd getrakteerd op games die snel zullen gaan uitkomen (en waar we met veel smart op zitten te wachten). De line-up was er één om van te smullen en Yordi zou Yordi niet zijn als hij deze mooie dag niet met ons deelde in de vorm van een verslag en een preview van de volgende game: Halo 3: ODST

De derde en maar liefst drie kwartier durende pauze luidde het begin in van een nieuwe Halo. Jawel, ook de Orbital Drop Shock Troopers waren aanwezig in Delft en onder leiding van Jan en Skate werden we meegenomen in een nieuwe Halo-ervaring. Alhoewel, dat is nog maar de vraag. De grootste verandering ten opzichte van eerdere games in de serie is namelijk de afwezigheid van de Master Chief, dat weer te merken aan de manier waarop je moet spelen. Waar de Master Chief echt dé held was, met een enorm schild en een kracht waar bodybuilders alleen maar van kunnen dromen, speel je nu met een paar leden uit het ODST-team, en die hebben duidelijk minder in zich. Zo heb je niet meer de beschikking over een schild, waardoor het van groot belang is om vaker cover te zoeken en alert te zijn op health-packs die je gezondheid een boost kunnen geven. Verder heb je de mogelijkheid om de wereld min of meer te omlijnen, waardoor je duidelijk het verschil kunt zien tussen normale objecten, je vijand en je vriend. De makers van de game zijn dus duidelijk een nieuwe richting ingeslagen met ODST en tijdens de presentatie wisten de Gamekings ook een logische verklaring daarvoor te verzinnen: Bungie is een beetje klaar met Halo. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de ontwikkelaars daar graag een keer iets anders zouden doen, in plaats van hun hele leven aan één enkele franchise te werken. Met ODST is de eerste stap gezet naar iets anders en over een tijdje gaat dat met Halo: Reach waarschijnlijk nog een stapje verder. Het is dan ook maar de vraag of we daarna nog een nieuwe Halo kunnen verwachten, maar dat kunnen alleen mensen met glazen bollen voorspellen.

Lees ook de andere previews van Gamekings Live:
Tekken 6
Darksiders
FIFA 10
Operation Flashpoint: Dragon Rising
Uncharted 2
Bayonetta
Assassin's Creed II
DJ Hero

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?