Preview: Little Witch in the Woods - Een wholesome game gevuld met mysterie

Geplaatst: 20 mei 2022 10:00
-

Little Witch in the Woods trok meteen mijn aandacht toen die in 2019 getoond werd tijdens de Wholesome Direct. De schattige art-style en personages spraken mij heel erg aan. Nu drie jaar later is Little Witch in the Woods verschenen in early access met een volledige release gepland voor 2023. Ik dook in deze schattige wereld om te zien of deze game echt zo leuk is als die eruitziet.

Een koppige heks en haar mopperhoed

Little Witch in the Woods volgt het verhaal van de jonge heks Ellie, die onderweg is naar de hoofdstad Highlion voor haar afstudeerstage bij de heks daar. Ze wordt vergezeld door haar pratende heksenhoed Virgil. De hoed probeert Ellie uit de problemen te houden, maar vaak zonder succes. Al snel wordt het duidelijk waarom de hoed dit doet, want de jonge heks verveelt zich dood in de trein en wil niks liever dan de problemen opzoeken. Als ze vanuit het treinraam een glimmende boom ziet, wil ze die dolgraag van dichtbij bekijken en hoopt ze stiekem dat de trein stopt. Haar wens komt uit. Ellie grijpt meteen haar kans en stapt, na een waarschuwing van het treinpersoneel dat ze voor de ochtend terug moet zijn, het bos in op zoek naar de mooie boom.

Na een kleine zoektocht komt ze erachter dat de boom niet uit zichzelf glimt, maar door bijzondere vlinders. Virgil zegt dat ze nu echt terug naar de trein moet, maar op de terugweg raakt Ellie afgeleid door een mysterieuze witte kat die haar naar een verlaten heksenhuis leidt. De jonge heks besluit de nacht daar door te brengen, maar de volgende dag is de trein nergens meer te bekennen. Het treinpersoneel laat in een brief weten dat ze niet op haar konden wachten en zonder haar zijn vertrokken. De jonge Ellie zit de komende tijd in het bos vast, maar lijkt daar helemaal niet mee te zitten en juist open te staan voor het avontuur.

Little Witch in the Woods preview

Gotta draw and brew them all

Na de intro begint de game echt. De hut blijkt een uitgebreide werkkamer te bezitten
waar Ellie met een paar kleine rennovaties los kan gaan met het brouwen van toverdranken. Daar heeft ze natuurlijk ingrediënten voor nodig. Gelukkig zit het bos vol met wezens die deze ingrediënten verzorgen en wat het bos niet heeft, kun je in het dorp naast je huis kopen. Om overzicht te houden kun je Ellie alle wezens en planten laten tekenen in haar spreukenboek dat dient als een soort Pokédex. Daar staan alle recepten van toverdranken in en omschrijvingen van de wezens in het bos, zoals waar en wanneer ze te vinden zijn en welk ingrediënt ze opleveren.

Alleen gaat niets heel makkelijk. Voor sommige ingrediënten moet Ellie langs rotswanden klimmen, wezens vangen met een insectennet of erachteraan sprinten. Dit soort acties kosten allemaal stamina, dus je moet goed nadenken welke acties je Ellie op een dag laat ondernemen. Het verzamelen van ingrediënten om verschillende brouwsels te maken is zeer rustgevend en helpt je om geld te verdienen en verder te komen in het verhaal. Het verhaal blijkt uitgebreider te zijn dan ik dacht.

Little Witch in the Woods preview1

Mysterie

Toen ik Little Witch in the Woods voor het eerst opstartte, dacht ik dat het gewoon een wholesome simulatie game was over een heks in een bos, die achter wezentjes aanrent om ingrediënten voor haar toverdranken te verzamelen. Ik was daar al tevreden mee geweest, maar Little Witch in the Woods blijkt ook echt een verhaal te hebben en heeft een aantal mysteries waar de speler achter moet komen. Waarom is de heksenhut verlaten? Wat is de rol van de witte kat die Ellie naar de hut bracht en waarom wordt de weg naar het dorp versperd door dikke doornenstruiken? Wat betekenen de dromen die de jonge heks elke nacht heeft?

Dit maakte mij als speler nieuwsgierig en nodigde mij uit om verder te spelen om deze mysteries op te lossen. In deze zoektocht naar antwoorden kom je interessante personages tegen. Mijn grote favoriet is Rubrum, een jong vosje dat je bevrijdt uit een spinnenweb. Om eerlijk te zijn zou ik mijn leven opofferen om dit schattige wezentje veilig te houden. Little Witch in the Woods heeft ook een uitgebreid dialoogsysteem waar je alle personages mee kan leren kennen of ondervragen om achter bepaalde dingen te komen.

Little Witch in the Woods preview2

Voorlopig oordeel van Jolien Mauritsz

Zoals je kunt zien, vermaak ik mij prima met Little Witch in the Woods. Het is een game die je opstart om even te ontspannen en in de wereld te duiken. Het verzamelen van ingrediënten en het brouwen van toverdranken is zeer vermakelijk en er zijn genoeg wezens om te tekenen in je spreukenboek. De personages zijn interessant en er zitten mysteries in Little Witch in the Woods die je als speler wilt oplossen. Ik ben benieuwd naar de volledige release volgend jaar om te zien wat het eindresultaat is. Ook blijf ik de early access zeker spelen de komende tijd.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Little Witch in the Woods

Ontwikkelaar:

SUNNY SIDE UP

Uitgever:

SUNNY SIDE UP

17 mei 2022

-

Pc, Xbox One, Xbox Series

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord