Preview: NEO: The World Ends With You - Eindelijk een vervolg

Geplaatst: 28 juni 2021 10:00
-

NEO: The World Ends With You is het langverwachte vervolg op The World Ends With You uit 2007. De game gooide destijds hoge ogen vanwege haar setting, personages, gameplay, graphics en soundtrack. Het is dus vreemd dat zo'n groot succesverhaal al die tijd geen vervolg had gekregen. Inmiddels is daar verandering in gekomen, daar we straks eindelijk aan de slag kunnen met NEO: The World Ends With You. Ik speelde de demo om te kijken of al die jaren wachten de moeite waard bleken te zijn.

Trouble in the 'Buya

NEO: The World Ends With You speelt zich, net zoals het origineel, af in een alternatieve versie van Shibuya, dé modewijk van Tokio. In deze alternatieve dimensie speelt zich een spel af dat de Reapers' Game wordt genoemd. De deelnemers aan dit spel zijn allemaal overleden en strijden met z'n allen om de eerste plaats. De winnaar van het spel mag namelijk kiezen om weer tot leven gewekt te worden, of om te transcenderen tot iets anders. Dit spel duurt een week en wordt gerund door een Game Master en zijn Reapers. De opdrachten die de spelers moeten doen, variëren van het verzamelen van hints die door de stad te vinden zijn, tot aan het elimineren van vijanden. De setting van NEO: The World Ends With You is dus precies hetzelfde als die van het eerste deel.

Wat wel verschilt van het origineel zijn de personages. Daar waar je in het origineel speelde met de stille student Neku, speel je in dit deel met meerdere nieuwe personages. De speelbare personages in NEO: The World Ends With You zijn de studenten Rindo, Fret en Nagi. Zij hebben alle drie verschillende psychokinetische krachten gekregen van de Reapers' Game en die zijn buiten combat in te zetten om puzzels op te lossen. Naast deze nieuwe personages zijn ook terugkerende personages uit het origineel te zien. Zo komt onder andere Sho Minamimoto je team versterken en is ook te zien dat Neku Sakuraba, de hoofdpersoon uit de eerste game, een rol speelt in NEO: The World Ends With You.

Bring the Noise

Een groot verschil tussen het origineel en NEO: The World Ends With You is dat dit nieuwe deel een 3D-game is, ten opzichte van de 2D graphics uit het origineel. Je hebt geen vrije controle over de camera, maar je kunt wel in alle richtingen vrij rondlopen. Dit werkt persoonlijk vrij goed en geeft je een groter gevoel van immersie, daar Shibuya natuurlijk een grote en drukke wijk is. Ondanks de transitie van 2D naar 3D is wel de unieke visuele stijl behouden. Het origineel was getekend alsof het een manga was en die visuele stijl is gelukkig behouden en is goed vertaald naar 3D. De game bevat nu ook 3D geanimeerde cutscenes met volledige voice-overs die zowel in het Engels als in het Japans beschikbaar zijn.

Wat betreft de combat is ook het een en ander vernieuwd. Je vecht nog steeds tegen monsters die Noise worden genoemd en je gebruikt nog steeds buttons (je weet wel, die dingen die je op je jas of tas moet spelden) om verschillende soorten aanvallen te kunnen doen. Het grote verschil met de combat ten opzichte van het origineel is dat je nu meerdere personages tegelijkertijd kunt besturen. Je kunt per personage één button met een aanval toewijzen, die gekoppeld is aan een knop op je Joy-Con of controller. Deze aanvallen dien je vervolgens af te wisselen om zo een ritme op te bouwen. Is je ritme-meter volledig gevuld, dan kun je een speciale aanval met alle personages tegelijkertijd doen om zo een boel schade aan te richten.

Voorlopig oordeel van Claudia

Tijdens de demo heb ik de eerste twee dagen van de eerste week van NEO: The World Ends With You mogen spelen. Hier ben ik ongeveer een uur mee bezig geweest. In die tijd heb ik veel dingen gezien die exact hetzelfde zijn als in het origineel en dat vind ik erg fijn. De setting is precies hetzelfde, de herkenbare graphics zijn behouden en ook dit deel heeft weer een zieke soundtrack. Het combat-systeem is wel veranderd en dat vind ik op zich niet erg. Het combat-systeem in het origineel kon vrij uitdagend zijn om onder de knie te krijgen. Ik heb momenteel echter nog te weinig van de combat gezien om te kunnen oordelen of de uitdaging echt volledig verdwenen is, of dat het later wel complexer wordt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd om te zien wat er nog meer schuilgaat in dit vervolg. Ik heb in ieder geval al gemerkt dat de humor en referenties naar popcultuur nog volop aanwezig zijn in NEO: The World Ends With You en als dan ook een aantal bekende personages uit het eerste deel terugkomen, dan voorspel ik dat het vervolg een waar feestje wordt!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot NEO: The World Ends With You

Ontwikkelaar:

Square Enix

Uitgever:

Square Enix

Release:

27 juli 2021

Pc, PlayStation 4, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord