Preview: Pro Evolution Soccer 2011

Het is algemeen bekend en iedereen was het erover eens. Vorig jaar was het de eerste keer dat de koning van het voetbal, Pro Evolution Soccer, werd verslagen door de eeuwige concurrent FIFA. Na jaren op het hoogste podium te hebben gestaan, moest PES met de jongste versie van de game genoegen nemen met een plekje op een lager deel van het podium. Het team van Konami dat is aangesteld om PES 2011 te maken laat het daar natuurlijk niet bij zitten.

Comeback
Om het FIFA dit jaar lastig te maken, zullen de mensen achter PES toch heel wat verbeteringen door moeten voeren. Veel over de nieuwe game is nu nog niet bekend, maar er zijn al heel wat beloftes gedaan die erop neerkomen dat de voetbalgame dit jaar weer helemaal terug gaat komen. De Europese teamleider van PES, Jon Murphy, is ervan overtuigd dat ze dit jaar hard terug zullen slaan.

Online Master League
Maar wat gaat PES 2011 dan brengen om die beoogde comeback te maken? Allereerst zal de Online Master League worden geïntroduceerd in de game. In deze online competitie komt het erop neer dat je met jouw zelfgemaakte team kunt strijden tegen andere spelers. Hiervoor zijn verschillende leagues beschikbaar, waardoor zowel spelers met goede teams en puike skills als de wat meer casual gamers goed uit de voeten kunnen. Het leuke aan een voetbalgame, met een vrij onbekend team naam maken en steeds hoger groeien, is nu dus ook online gekomen.

Krachtbalk
Het toverwoord van PES 2011 is 'vrijheid'. In zowat elke vernieuwing die dit jaar doorgevoerd gaat worden moet wel iets van dat element vrijheid te zien zijn. Een voorbeeld is de nieuwe manier waarop je kracht kan geven aan een schot, pass of voorzet. Met een nieuwe krachtbalk kun je net genoeg kracht aan je schot geven om een bal precies daar te laten komen waar jij dat wil. Als je dit eenmaal goed onder de knie hebt, moet het dus te doen zijn om bal na bal op maat te geven. Het kost misschien wat trainingstijd in het begin, maar na verloop van tijd kun je elke tegenstander het nakijken geven met jouw vaardigheden.

Betere animaties
De voetbalgames FIFA en PES brengen natuurlijk elk jaar nieuwe animaties om alles er nog een beetje beter uit te laten zien, maar de ontwikkelaars van PES hebben echt tonnen met werk verzet voor PES 2011. Er zijn meer dan duizend nieuwe animaties in de game gestopt. Niet alleen in het veld, zoals bij inworpen, vrije trappen en schoten, maar ook voor en na een wedstrijd zie je dat de spelers veel natuurgetrouwer over het veld lopen. Daarnaast is er geluisterd naar wat er op de fora over PES 2010 is gemeld, aangezien er ook wat is gedaan aan de fysieke reacties van spelers als ze tegen elkaar botsen of in duel zijn met elkaar in een gevecht om de bal.

Voorlopige conclusie
De nieuwe elementen van PES 2011 klinken weer eens veelbelovend, maar dat hebben we natuurlijk vaker gehoord. Het punt is dat je al je geschepte verwachtingen nog waar moet maken. Of dat Konami dit jaar gaat lukken kunnen we pas achteraf bepalen. De game staat in ieder geval in de planning om eind dit jaar uit te komen voor de pc, PS2, PS3, PSP, Xbox 360 en Wii.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?