Preview: Unknown 9: Awakening - Hands-on maar geen steek wijzer

-

Je zou het haast vergeten, maar nog geen twee weken geleden liepen we nog de blaren op onze voeten tijdens onze gamescom trip. Zoals gewoonlijk wipte ik ook even aan bij Bandai Namco op wat nieuwe games te checken. Tot mijn verbazing was daar echter ook Unknown 9: Awakening speelbaar. Mag eigenlijk ook wel. Unknown 9: Awakening werd al in 2020 aangekondigd! Lang was de demo echter niet, maar we hebben er genoeg weten uit te halen voor een klein artikeltje. Heb jij net als ik geen idee wat te verwachten van deze game? Na dit artikel waarschijnlijk ook niet, maar we doen ons best! Dit is de Unknown 9: Awakening hands-on preview!

Unknown 9 Awakening Preview

Korte demo, lange speeltijd

Tezamen met mijn gewaardeerde collega Patrick Meurs nam ik plaats achter een van de consoles die voor ons geprepareerd waren. Middels een kort introfilmpje kregen we wat controls om de oren gegooid en voor we het wisten zaten we midden in een bijzonder intens gevecht. Alhoewel de demo niet bijzonder lang was, heb ik er aardig lang over gedaan. De control schematics van Unknown 9: Awakening zijn namelijk bijzonder (en vooral onnodig) complex. Zeker wanneer je direct in een half sluipsegment gedropt wordt. De bewakers zijn bijzonder oplettend en geen enkele keer heb ik er een weten te verrassen. Sterker nog, het klootjesvolk zat mij continu op de hielen waardoor ik de demo continu door moest cheesen om maar het “thanks for playing”-scherm te zien.

Afijn, in Unknown 9: Awakening kruipen we de huid van Haroona, gespeeld door Anya Chalotra (Yennefer uit Netflix’ The Witcher). Haroona is een Quaestor (vraag mij niet wat dat is, want dat weet ik ook niet) die zich in een mysterieuze dimensie genaamd The Fold kan begeven. Dit levert bijzondere krachten op. Zo kan Haroona onzichtbaar worden, in het lichaam van vijanden kruipen en objecten manipuleren. Ze moet haar krachten nog onder de knie krijgen, maar lang heeft ze daar niet voor. De Ascendants zitten haar namelijk continu op de hielen.

Unknown 9 Awakening Preview1

Werk aan de winkel

Laten we maar gewoon zeggen hoe het zit; ik heb nog steeds geen idee wat ik nou eigenlijk heb zitten spelen. Ik wil Unknown 9: Awakening erg tof vinden, maar het lukt mij op dit moment gewoon niet. Haroona beschikt over te veel krachten met een te complexe button layout om binnen een paar minuten even onder de knie te krijgen. De game ziet er goed uit en toont zonder twijfel potentie, maar zelfs wanneer ik deze preview aan het pennen ben vraag ik mij af waar ik het nou eigenlijk over heb. Het element van het besturen van The Fold is interessant, maar verdient denk ik meer uitleg in een wat rustigere omgeving.

Dat gezegd hebbende, de elementen zitten er allemaal in. Magische krachten, controle over vijanden, de optie om sneaky te werk te gaan. We kunnen er allemaal mee experimenteren, maar ik vrees dat dit toch een game wordt waarin je voornamelijk cirkeltjes om tegenstanders rent en ze zo één voor één het graf in cheesed. Zonde, want de setting, acteurs en verhalende elementen ogen veelbelovend.

Unknown 9 Awakening Preview2

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Unknown 9: Awakening kan zomaar zo’n game zijn die simpelweg niet mijn kopje thee is. Echt een oordeel durf ik er ook niet over te uiten, daarvoor heb ik simpelweg niet genoeg van de game buiten het vechten om gezien. De elementen zijn in ieder geval aanwezig. Haroona beschikt over leuke krachten en de opties lijken voldoende te zijn om een eigen pad te creëren. Stealth lijkt echter niet te werken en ook de hoeveelheid aan inputs is duizelingwekkend. Wat mij betreft is er werk aan de winkel voor Unknown 9: Awakening. Lang is er echter niet voor, de game verschijnt komende maand namelijk al!

Unknown 9: Awakening verschijnt op 18 oktober 2024 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en pc.

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Unknown 9: Awakening

Ontwikkelaar:

Reflector Entertainment

Uitgever:

Bandai Namco

Release:

18 oktober 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord