Check hier alle The Game Awards 2023 content

Vikings on Trampolines

  • Ontwikkelaar D-Pad Studio
  • Eerste releasedatum Onbekend
  • Platformen Pc
  • Genre Party
  • Gameliner score -

Preview: Vikings on Trampolines - Stuiteren van het lachen

Als rasechte ADHD’er heb ik in mijn kinderjaren de veren van menig trampoline versleten. Springen was voor een hyperactief ventje zoals ik dé manier om je energie kwijt te raken. Mijn ouders hebben op een gegeven moment zelfs een minitrampoline in huis neergezet zodat ik gemakkelijk op ieder moment mijn overtollige energie kwijt kon. Toen ik hoorde dat de nieuwe game van D-Pad Studio, de makers van Owlboy, is gebaseerd op trampolines, werd mijn interesse dan ook direct gewekt. Niet alleen wisten deze gasten in Owlboy de meest prachtige pixelart op je scherm te toveren, maar ik moest ook direct terugdenken aan mijn eigen jeugd. Met een overvloed aan adrenaline en energie liep ik hal drie van gamescom naar binnen om met eigen ogen te zien hoe de vork in de steel zit. Mijn voorlopige bevindingen lees je in deze hands-on preview van Vikings on Trampolines!

Gezellige chaos

Het concept van Vikings on Trampolines is eenvoudig: je speelt als een Viking en probeert jezelf middels trampolines die op meerdere plekken in het level geplaatst zijn in de lucht te houden. Het leven wordt je zuur gemaakt door je tegenstanders die hetzelfde doel proberen te bereiken. Met een welgerichte sprong op hun hoofd ram je ze zo van de trampoline af en ga jij er met de overwinning vandoor. De game bestaat uit twee verschillende modi: de avonturenmodus en de versusmodus. Beide modi kunnen alleen of met maximaal drie andere lokale vrienden gespeeld worden.

In mijn previewsessie heb ik beide gamemodi kunnen checken met de makers van de game en enkele andere journalisten. In de avonturenmodus probeer je alleen of samen met je vrienden de kwaadaardige ballonnen onder leiding van de slechte Balloonie uit te schakelen en waag je een poging om meerdere vette bazen een kopje kleiner te maken. Dat was nog lastiger dan je zou denken. Er waren maar weinig journalisten die heelhuids uit de baaslevels kwamen. Waar je in de avonturenmodus samenwerkt om hetzelfde doel te bereiken, probeer je in de versusmodus juist je vrienden zo hard mogelijk van de trampoline te rammen. Nadat je vijf keer van de trampoline bent gevallen, lig je uit het spel. Dit leidde in onze previewsessie al tot een hoop chaos en gelach. Dat wordt waarschijnlijk alleen maar beter als je deze game onder het genot van een paar drankjes en een flinke lading borrelnoten met je vrienden speelt.

Lust voor het oog

Eén van de meest toffe dingen aan Vikings on Trampolines is de toegankelijkheid van de game. De gameplay is zo vormgegeven dat de game met slechts één hand te spelen is. Dat betekent niet alleen dat jij tijdens een potje in een bakje met borrelnootjes kunt graaien, maar ook dat mensen met een fysieke handicap gemakkelijk mee kunnen spelen. De verschillende acties zijn allemaal uit te voeren met de joystick, waardoor het besturen van de game makkelijk en simpel is. Toch had ik geen moment het idee dat de gameplay te beperkt was. D-Pad Studio heeft enorm veel tijd genomen om deze besturingsmethode te perfectioneren, en dat is goed te zien.

Wat ook enorm opvalt aan de game, is de manier waarop de game eruitziet. Owlboy was al een klein meesterwerkje op het gebied van spritewerk, maar Vikings on Trampolines gaat nog net een stapje verder. Van de individuele sprites tot de prachtige gedetailleerde omgevingen - alles ziet er tiptop uit. Het is zo eenvoudig om je te verliezen in de chaotische gameplay dat je er bijna niet meer op let dat de game werkelijk prachtig is vormgegeven. Wat dat betreft is Vikings on Trampolines de perfecte opvolger van het prachtige Owlboy, ook al lijken de games gameplaytechnisch totaal niet op elkaar.

Voorlopig oordeel van Nils Hoogervorst

Vikings on Trampolines belooft een enorm leuke multiplayergame te gaan worden. Als mijn gamescom-speelsessie met vreemde mensen al tot chaos en een hoop gelach leidde, kan dat alleen maar beter worden met de mensen die je goed kent. De besturing is tevens simpel en enorm toegankelijk voor een breed publiek. Ik ben wel erg benieuwd of de game nog net zo leuk is als je even geen vrienden in de buurt hebt en in je eentje moet spelen. We gaan het zien wanneer de game uiteindelijk in de digitale winkelschappen verschijnt.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?