Recap: PlayStation's State of Play 25 februari 2021

Op 25 februari 2021 vond PlayStation’s eerste State of Play van 2021 plaats. Een dertig minuten durende show waarbij de ene game de andere passeerde. Veel aankondigingen waren er dit keer niet, maar genoeg updates waren er zeker wel. Zo kwamen onder andere Final Fantasy 7 Remake, Returnal, Sifu, Oddworld: Soulstorm en Kena: Bridge of Spirits voorbij. Geen zin om al die berichten te openen? Geen probleem! Dit is de recap van PlayStation’s State of Play van 25 februari 2021!

onbekend

Returnal en Knockout City

De show opende met een korte introductie van Crash Bandicoot 4, maar die hadden we natuurlijk al eens gezien. Leuker waren de nieuwe beelden van Returnal en Knockout City. De gameplayvideo van Returnal ademt van de sfeer en bevatte meer informatie over de aankomende PlayStation 5-exclusive. Zo zagen we meer van hoofdrolspeelster Celine en het upgradesysteem. Tevens kwam trefbalgame Knockout City voorbij. Deze gameplaytrailer toont meer van de speelse gameplay die vandaag de dag zo populair is.

Sifu en Solar Ash

Na de presentatie van de wat meer bekende titels werd het tijd voor twee aankondigingen. Sifu en Solar Ash weten beiden te imponeren met unieke artstyle en afwijkende gameplay. Sifu plaatst je in de huid van een beginnend kungfu-vechter. Deze dude wordt echter al snel knock-out geslagen. De weg naar Sifu, oftewel meester, gaat vervolgens van start. In de trailer zien we de levensspanne van de krijger die het op moet nemen tegen de onderwereld middels The Way of the Fist. Solar Ash toont snelle gameplay en eenvoudige combat. De unieke artstyle moet ervoor zorgen dat de pacing van de game hoog blijft waardoor je maar blijft spelen. Beide games komen naar de PlayStation 5. Releasedata zijn nog niet beschikbaar, maar zowel Sifu als Solar Ash moeten in 2021 verschijnen.

Five Nights at Freddy’s Security Breach en Oddworld: Soulstorm

Uiteraard waren er ook een aantal suspense titels aanwezig. Zo kregen we meer te zien van Five Nights at Freddy’s Security Breach en Oddworld: Soulstorm. De gameplay van Five Nights at Freddy’s: Security Breach ziet er erg goed uit. Veel gamers wachten al even op de nieuwste iteratie binnen de populaire franchise en de release zou steeds dichterbij moeten komen. Helaas is er nog steeds geen releasedatum bekend, maar Five Nights at Freddy’s Security Breach moet ergens in 2021 verschijnen. Oddworld kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een State of Play en eindelijk was daar dan een releasedatum. Voor de sfeer kregen we natuurlijk even wat gameplay te zien, maar het echte nieuws kwam pas aan het einde. Oddworld: Soulstorm verschijnt namelijk op 6 april 2021 voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Kena: Bridge of Spirits en Deathloop

Jawel, ook de bekende koppen kwamen weer voorbij. Kena: Bridge of Spirits en Deathloop tonen weer meer gameplay. Kena: Bridge of Spirits krijgt echter ook een releasedatum. Deze werd aangekondigd middels meer sfeervolle gameplay. Het is helaas nog wel even wachten, want Kena: Bridge of Spirits verschijnt op 24 augustus 2021 voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Natuurlijk kon ook Deathloop voor de inmiddels derde keer niet ontbreken. Dit keer kregen we echter wel de meest sfeervolle Deathloop-trailer tot op heden. Deze muzikale show toont meer van het leveldesign en natuurlijk de gameplay.

Final Fantasy 7 Remake Intergrade en Final Fantasy 7 Remake Next-gen

De State of Play-presentatie van 25 februari sloot af met een klapper. Final Fantasy 7 Remake krijgt namelijk een uitbreiding in de vorm van Final Fantasy 7 Remake Intergrade! In deze uitbreiding speel je niet met Cloud, maar met Yuffie en Sonon. Het verhaal van Intergrade lijkt zich gelijktijdig met dat van Cloud af te spelen, waardoor je nog altijd aan Midgar gebonden bent. Tevens ontvangt Final Fantasy 7 Remake een next-gen-update. Deze update zorgt voor verbeterde visuals, snellere laadtijden en het gebruik van DualSense-controller.

En dat was de State of Play van 25 februari in vogelvlucht. Wil je nou meer weten over de nieuwsberichten? Klik dan zeker even de aanklikbare linkjes aan, die verwijzen namelijk direct door naar het nieuwsbericht zelf!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?