Voorspelling: Horizon: Zero Dawn

Een selectie van drie games waar ik het meest naar uitkijk in dit nieuwe jaar? Geen makkelijke opgave hoor, want als ik zo naar de voorlopige releaselijst van 2017 kijk, lijkt het een topjaar te worden voor gamers met een constante stroom van potentieel sterke titels, enkele beloftevolle indies en de lancering van de Nintendo Switch en 'Project Scorpio' van Microsoft als spreekwoordelijke kers op de taart. Daarbovenop ben ik benieuwd of de PlayStation VR dit jaar zijn hoopgevende start eindelijk kan verzilveren met een paar broodnodige must haves. Vooraleer ik verder ga met mijn gekozen trio, eerst nog schaamteloos wat eervolle vermeldingen droppen: For Honor, Resident Evil 7: Biohazard, South Park: The Fractured but Whole, Sea of Thieves, Scalebound, God of War 4, Detroit: Become Human, Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom, Outlast 2, Yooka-Laylee, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Oh jee, waar ga ik toch de tijd vandaan halen om dit allemaal te spelen?

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Ik ben niet meteen de grootste fan van de hedendaagse wildgroei aan remasters en remakes, maar ik sta desondanks toch te popelen om de originele Crash Bandicoot-trilogie te herbeleven op de PlayStation 4. Ontwikkelaar Vicarious Visions krijgt hiervoor immers toegang tot de originele code van de drie klassieke platformavonturen waarmee Naughty Dog midden en eind jaren '90 furore maakte op de originele PlayStation en waarmee ze tevens mijn liefde voor games echt aanwakkerde. Elk level wordt van de grond af precies nagebouwd en aangepast aan de moderne standaard en het resultaat ziet er echt tof uit. In mijn inleiding bovenaan staan ongetwijfeld interessantere titels, maar zo'n stevige comeback van een PlayStation-held uit mijn jeugd, kan ik gewoonweg niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

onbekend

The Last of Us: Part II

De beste game van 2013 en in één klap misschien ook wel de beste game van de vorige hardwaregeneratie krijgt een sequel en hoewel ik al meermaals verkondigd heb dat The Last of Us eigenlijk helemaal geen vervolg nodig heeft, word ik hier toch alleen maar onweerstaanbaar blij van. Op het PlayStation Experience-event werd de erg knappe onthullingstrailer gebruikt als uitsmijter en de aanwezigen gingen door het dolle heen. Veel concrete dingen weten we niet (gaat deze game überhaupt dit jaar uitkomen?), alleen dat de game ditmaal draait rond een jongvolwassen Ellie (19 is ze inmiddels) en dat ze gedreven wordt door haat. Veel meer weten we nog niet, maar voor nu zijn die kruimels al genoeg om hier reikhalzend naar uit te kijken.

onbekend

Horizon: Zero Dawn

Goh, wat heb ik er zin in om weldra vol overgave in de wereld van Horizon: Zero Dawn te duiken. Het Nederlandse Guerilla Games dat het voorbije decennium uitsluitend first-person shooters heeft gemaakt, waagt zich nu aan een third-person open wereldspel met lichte RPG-elementen. Dankzij zijn interessante setting, de erg gedetailleerde graphics en z'n vrouwelijke hoofdrol - protagoniste Aloy oogt gewoon héél badass - boeit Horizon: Zero Dawn mij nu al veel meer dan eender welke Killzone-game ooit tevoren. Het ontbrak nooit aan 'wows' bij verse info over deze game en ik heb al het vertrouwen in Guerilla Games dat ze van Horizon: Zero Dawn een bijzondere ervaring gaan maken.

onbekend

Ik heb drie specifieke games uitgelicht en daar bovenop ook heel wat titels gedropt in mijn inleiding. Het wordt dus wederom een druk, en zo op het eerste zicht ook kwalitatief, gamejaar en dat staat sowieso gelijk aan een immense backlog die alleen maar groter wordt. Ieder jaar opnieuw neem ik onder het motto 'die moet ik echt gespeeld hebben' een aantal titels van het afgelopen jaar mee naar het nieuwe. Dit jaar staan nog de volgende titels bovenaan de lijst: Watch Dogs 2, Dead Rising 4, The Last Guardian en Deus Ex: Mankind Divided. Game on!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?