Gigantic

  • Ontwikkelaar Motiga
  • Eerste releasedatum 20 juli 2017
  • Platformen Pc , Xbox One
  • Genre Third-Person Shooter , MOBA
  • Gameliner score -

Winacties: Gigantic

Motiga brengt met de game Gigantic een heus fantasierijke free-to-play shooter-MOBA naar de Xbox One en pc. Tijdens de gamescom heb ik deze game met een vernieuwende blik kunnen ervaren door een potje te spelen via de pc. Het kostte wat oefening voordat ik de pc-controllers onder de knie had, maar daarna kon de strijd losbarsten. Vijf tegen vijf plus elk team zijn eigen Gigant, dat belooft flink veel klappen en frustratie.

onbekend

Gigant vs. gigant

In Gigantic draait het, zoals de naam natuurlijk al een beetje verraad, om gigantische Guardians die elk team beschermen. Het gevecht is namelijk voorbij wanneer de Gigant van het andere team is uitgeschakeld. Om jouw teams Guardian te ontwaken, zal je met zijn vijven ervoor moeten zorgen dat je genoeg punten verdient om jouw gigantische Guardian leven in te blazen. Door middel van het killen van leden uit het andere team en het oproepen van summons, kun je punten verdienen om je Guardian te ontwaken. De strijd barst pas echt los als de twee Guardians in actie komen. Waar je eerst nog redelijk rustig één op één of twee op twee vecht, worden de gevechten dan echt vijf tegen vijf plus daarbij een gigantische Guardian. Deze Guardian kun je ook echt alleen pas uitschakelen als die neergehaald is door jouw teams Guardian. Als je de Guardian eerder probeert aan te vallen, kan ik je vertellen dat het echt niet goed afloopt.

De heroes

Gigantic heeft er echt voor gezorgd dat er voor elke soort gamer een karakter, of terwijl een hero, aanwezig is. Van strategische heroes tot heroes die meer van het lompe hakken en uitmoorden zijn. Ook heroes welke gebruikmaken van zwarte magie of juist gericht op healen zijn aanwezig. Persoonlijk ben ik zelf altijd meer fan van de karakters die op een afstandje tegenstanders kunnen killen. Met Mozo was het dan ook gelijk goed raak. Een black mage is echt de hero voor mij. Daarnaast heb ik een martial arts-master, een kikker genaamd Wu, uitgetest, maar ik merk toch dat close combat gelijk een totaal andere speelstijl vergt. Tripp heb ik even mogen spelen, maar wat is deze hero lastig ten opzichte van de andere. Ze bevat weinig health, waardoor je erg moet opletten dat je niet onder de zestig procent van je healthbar komt. Het handige is wel dat ze supersnel is. Ze komt, deelt wat steekwonden uit en verdwijnt weer in het niets door haar onzichtbaarheidvaardigheid.

onbekend

RPG-elementen

Gigantic wordt onder de genre shooter-MOBA geplaatst, maar de game is meer dan dat. Niet alleen bevat de game verschillende soorten karakters, zodat er voor elke soort gamer een hero aanwezig is. RPG-elementen zijn ook aanwezig binnen de game. Zo kun je jouw hero's vaardigheden tijdens het gevecht levelen en kun je jouw hero aanpassen naar je eigen smaak. Wil je liever Tyto met een meer duistere skin hebben in plaats van de standaard rode skin, dan is ook dit mogelijk. Of de game in de toekomst nog meer karakters, skins of Gigants ontvangt, is nog niet bekend, maar mocht de game goed worden ontvangen, dan wordt deze optie zeker niet over het hoofd gezien. Hopelijk ontvangt de game nieuwe Guardians om de afwisseling groter te maken. De keuze qua karakters is in elk geval al wel erg uitgebreid. Ik weet al welk karakter mijn favoriet gaat worden.

onbekend

Voorlopig oordeel

Eerlijk gezegd had ik nog niet veel gehoord van de game Gigantic, want het leek mij niet echt een game voor de RPG-liefhebber. Het tegendeel is echter bewezen toen ik de game begon te spelen. Gigantic spreekt mij enorm aan doordat je kunt levelen tijdens de gevechten en je karakter naar smaak kunt aanpassen. Daarbij is de setting van de game een groot pluspunt. De fantasierijke wereld oogt enorm mooi en biedt genoeg uitdaging tijdens te gevechten.

Gigantic verschijnt nog tijdens de feestdagen van dit jaar voor de pc en Xbox One.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?