21-jarige opgenomen na twee weken World of Warcraft spelen

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Na een uit de hand gelopen sessie van World of Warcraft, is een 21-jarige Chinees in het ziekenhuis beland. De jongen had een multiplayer online role-playing twee weken lang non-stop gespeeld. De jongen, genaamd Xia, werd op een brancard de ambulance ingerold en riep: "Laat me hier, ik kan niet weg, de computer moet nú weer aan."

Sinds de gamer afgestudeerd is, is hij werkloos en besteedde al zijn vrije tijd sinds kort aan World of Warcraft. Hij vroeg aan zijn moeder op 20 april of hij geld mocht krijgen, zodat hij zijn rijbewijs kon halen. Zijn moeder dacht dat hij eindelijk aan zijn toekomst zou gaan werken. Maar dat deed hij niet. Hij besloot om naar een internetcafé te gaan om daar te kunnen gamen.

Xia zou van 20 april tot en met 23 april 22 uur per dag online zijn geweest volgens de statistieken van het internetcafé. Toen zijn geld op was, ging hij achter computers zitten van andere gamers die in slaap waren gevallen. Hierdoor kon Xia weer verder met gamen.

Afgelopen zondag ging het mis met de jongen. Hij had al een lange tijd niks meer gegeten. Hij liep naar buiten om wat eten te halen en zakte in elkaar op straat. De omstanders hebben direct het alarmnummer gebeld. Naar horen zeggen is de gamer nog steeds opgenomen. Het is onbekend hoe het nu precies met hem gaat.

Bron: Shanghaiist
Lees meer