Aantal gameverslaafden stijgt

Gisteravond wist de NOS te melden dat het aantal jonge gamers dat hulp zoekt bij een kliniek vanwege een verslaving aan games de afgelopen twee jaar met 66 procent is gestegen. De NOS heeft deze informatie van acht verslavingsklinieken gekregen.

De klinieken behandelden in 2011 gezamenlijk 256 gamers met een verslaving. In 2013 was dat aantal gestegen tot 426 verslaafden. In deze groep verslaafden beginnen zich ook steeds jongere gamers te vinden.

Directeur Jan Willem Poot is van mening dat gamers steeds extremer bezig zijn met hun obsessie.

Het aantal uren dat deze jongeren gamen neemt toe, soms wel achttien uur per etmaal

De klinieken zijn van mening dat jongeren, docenten en ouders via scholen veel meer voorlichting moeten krijgen over gameverslaving. Ouders en docenten denken er vaak te makkelijk over. Zij denken dat de verslaving over is als je de stekker eruit trekt. Maar die mening deelt Marius Nabuurs, teamcoach bij de Tielse kliniek Iriszorg, totaal niet. Volgens hem moet mensen met een gameverslaving op dezelfde manier worden behandeld als een alcohol- of drugsverslaving.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Denken de meeste mensen inderdaad te gemakkelijk over een gameverslaving? Laat het ons weten!

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?