Aantal gameverslaafden stijgt

Geplaatst: 17 februari 2014 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteravond wist de NOS te melden dat het aantal jonge gamers dat hulp zoekt bij een kliniek vanwege een verslaving aan games de afgelopen twee jaar met 66 procent is gestegen. De NOS heeft deze informatie van acht verslavingsklinieken gekregen.

De klinieken behandelden in 2011 gezamenlijk 256 gamers met een verslaving. In 2013 was dat aantal gestegen tot 426 verslaafden. In deze groep verslaafden beginnen zich ook steeds jongere gamers te vinden.

Directeur Jan Willem Poot is van mening dat gamers steeds extremer bezig zijn met hun obsessie.

Het aantal uren dat deze jongeren gamen neemt toe, soms wel achttien uur per etmaal

De klinieken zijn van mening dat jongeren, docenten en ouders via scholen veel meer voorlichting moeten krijgen over gameverslaving. Ouders en docenten denken er vaak te makkelijk over. Zij denken dat de verslaving over is als je de stekker eruit trekt. Maar die mening deelt Marius Nabuurs, teamcoach bij de Tielse kliniek Iriszorg, totaal niet. Volgens hem moet mensen met een gameverslaving op dezelfde manier worden behandeld als een alcohol- of drugsverslaving.

Wat vinden jullie van dit nieuws? Denken de meeste mensen inderdaad te gemakkelijk over een gameverslaving? Laat het ons weten!

Lees meer