Alle aankondigingen van Warhammer Skulls 2024

Geplaatst: 23 mei 2024 22:55
Aangepast: 29 mei 2024 15:55
-

Elk jaar mogen de Warhammer-fans genieten van de Warhammer Skulls-showcase. Dit evenement staat volledig in het teken van de vele games die het geliefde universum kent. De presentatie werd geleid door Rahul Kohli wiens stemacteerwerk je wellicht gehoord hebt in Warhammer 40,000: Boltgun als Malum Caedo. Naast acteur is de beste man ook een enorm fan van de Warhammer-wereld en hij vertelt dan ook vol enthousiasme meer over de toekomst - als we het hebben over onze geliefde interactieve mediavorm. Dit zijn alle aankondigingen van Warhammer Skulls 2024!

Warhammer 40,000: Space Marine 2

De third-person shooter van uitgever Focus Entertainment en ontwikkelaar Sabre Interactive diende als het paradepaardje van deze showcase. Het vervolg op de cultklassieker laat al een paar jaar op zich wachten, maar weet de fans met elke trailer toch warm te houden voor het aankomende geweld. Zo kwamen we tijdens de Warhammer Skulls 2024-showcase te weten dat er niet alleen een co-op campaign voor Space Marine 2 in het verschiet zit, maar ook een rasechte PvP-modus en specifieke PvE-missies. Als kers op de taart kun je jouw Space Marine aankleden hoe jij dat wilt. Enig, niet? Check hier onze Space Marine 2 preview - wij zijn behoorlijk hyped.

Warhammer 40,000: Mechanicus 2

De Warhammer Skulls 2024-showcase was natuurlijk niet compleet zonder de onthulling van een felbegeerde sequel. Het is deze keer Warhammer 40,000: Mechanicus 2 die in de spotlight mag staan. In deze strategiegame ontmoet tactische actie de bedachtzame management-gameplay. De Tech-Priests van de Adeptus Mechanicus hebben al te lang de touwtjes in handen en dit wordt niet bepaald op prijs gesteld. In het vervolg zijn The Necrons een speelbare factie. Wederom zijn uitgever Kasedo Games en ontwikkelaar Bulwark Studios verantwoordelijk voor het eindproduct. Een releasedatum is nog niet bekend, maar Warhammer 40,000: Mechanicus 2 komt uiteindelijk te verschijnen op de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Warhammer 40,000: Boltgun

De boomer shooter van Auroch Digital werd vorig jaar uitgebracht en kon rekenen op een positieve receptie. In onze review van Warhammer 40,000: Boltgun waren wij ook zeker te spreken over het gewelddadige schietfestijn. Uiteraard zijn we dan ook te porren voor wat extra content. Gelukkig komt dat er ook in twee verschillende vormen. Alle spelers mogen binnenkort aan de slag met de gratis Horde Mode. Deze spreekt redelijk voor zich, niet? De uitbreiding Forges of Corruption is een ander verhaal, want deze DLC zit volgespekt met nieuwe levels, wapens en monsters. Op 18 juni wordt de content vrijgegeven - al moet je voor de expansie natuurlijk wat centjes neerleggen. For the Emperor!

Warhammer 40,000: Speed Freeks

Onze vrienden bij Plaion zijn in zee gegaan met ontwikkelaar Caged Element om de allereerste Warhammer-racegame uit te brengen. In deze 'high-Orktane' actietitel draait het helemaal om vehicular combat. Ja, je bent namelijk onderdeel van de SPEED FREEKS. Dit zijn in principe Orks die verslaafd zijn geraakt aan de adrenaline van het racen. Bereid je maar voor op enorm veel geschreeuw en nog luidere explosies, want Warhammer 40,000: Speed Freeks laat de geur van brandend rubber achter. Tenminste, laten we hopen dat het rubber is dat ik hier ruik.

Daarnaast kwamen er andere Warhammer-games langs. Lees hier ons overzicht:

  • Warhammer 40,000: Rogue Trader - Op 8 augustus komt de eerste DLC van de RPG uit. Ontrafel de duistere geheimen in de Void Shadows-uitbreiding.
  • Warhammer 40,000: Darktide - Fatshark kende een valse start met Warhammer 40,000: Darktide, maar langzamerhand weet de gamemaker de potentie van de co-op shooter waar te maken. Op 25 juni kan men aan de slag met de volgende contentupdate, genaamd Secrets of the Machine God.
  • Warhammer: Vermintide 2 - Die andere titel van Fatshark wordt niet vergeten. Er staat een grote QoL-update op de planning en het testen van de gewilde Versus-modus gaat op 30 mei verder.
  • Blood Bowl 3 - Nacon en Cyanide Studio geven niet op. Het vijfde seizoen van de sportgame is gearriveerd. Ditmaal maakt het Necromantic Horror-team het speelveld onveilig.
  • Total War: Warhammer III - De conclusie van de Warhammer-trilogie heeft sinds launch al wat uitbreidingen mogen verwelkomen. Echter, ontwikkelaars Creative Assembly en Feral Interactive zijn nog lang niet klaar en dit werd duidelijk tijdens de Warhammer Skulls 2024-showcase. De strategiegame gaat additionele content ontvangen in de vorm van Karanak. Nee, het is niet Cerberus. Ja, hij knauwt nog steeds lekker door de oppositie. Good boy!
  • Warhammer 40,000: Battlesector - De volgende speelbare factie voor de strategiegame is onthuld. De Astra Militarum is straks beschikbaar voor al jouw snode oorlogsplannetjes.
  • Warhammer 40,000: Warpforge - Ook de cardgame krijgt een nieuwe factie erbij. De Adepta Sororitas is binnenkort beschikbaar voor de digitale collectie.

De volledige video is hieronder te bekijken (al staat er wel een leeftijdsrating op):

Heb jij genoten van de Warhammer Skulls 2024-showcase? Laat het ons weten!

Bron: Warhammer
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Warhammer 40,000: Space Marine 2

Ontwikkelaar:

Saber Interactive

Uitgever:

Focus Entertainment

Release:

9 september 2024

-

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord