AMD en Blizzard gaan samenwerken

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

AMD en Blizzard (bekend van de Diablo serie) hebben besloten een samenwerkingsverband aan te gaan.

Het gaat hier om de ATI Radeon videokaarten, deze zullen in de toekomst bundels met Blizzard games meekrijgen. Opmerkelijk is het feit dat Blizzard voor ATI heeft gekozen. Hoewel de fabrikant met zijn laatste serie hele goede performance/prijs ratio heeft neergezet gaat het al een aantal jaartjes gebukt onder het grote nVidia. Het logo hiervan valt ook bij vrijwel iedere grote pc release in de intro te bewonderen omdat de game vaak is geoptimaliseerd aan de hand van nVidia hardware.

De samenwerking sluit aan op het AMD GAME! initiatief waarmee AMD gamers zo duidelijk mogelijk wil informeren over de mogelijkheden van de hardware. Dit om de gamer te behoeden van de aanschaf van te zwakke of te sterke hardware.

"AMD is erg blij om te mogen samenwerken met één van de beste ontwikkelteams in de industrie", aldus Rick Bergman, de senior vice president en general manager van AMD. Ook Blizzard is er erg over te spreken: "Onze samenwerking met AMD is erg belangrijk voor ons omdat het ons toegang geeft tot de laatste grafische technologieën", aldus Paul Sams van Blizzard.

Laten we hopen dat AMD op deze manier een beetje uit zijn dal komt en er een gezonde Concurrentie gaat ontstaan tussen AMD/ATI en Intel/nVdia. Dat levert de consument het beste voor de laagste prijs op.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer