CDA wil verbod op Modern Warfare 2

Slecht nieuws voor de Call of Duty fans. Joop Atsma, CDA-kamerlid, wil de game Modern Warfare 2 namelijk gaan verbieden. Volgens hem zou de scene, waarin je als terrorist burgers kunt neerknallen, aanzetten tot geweld.

Atsma:
Het zou kunnen zijn dat dit aanzet tot geweld en dat is verboden. Ik ben nu in contact met het Nicam over de vraag of dit spel aanzet tot geweld.

Atsma is dus druk in gesprek met het Nicam, de instantie die verantwoordelijk is voor leeftijdskeuring van games. Om de game werkelijk van de markt te schoppen moet Atsma het Nicam en de kamer namelijk over weten te halen. Of de game daadwerkelijk wordt verboden zullen we dus moeten afwachten.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?