CIA opent jacht op gamers

Wanneer je aan online gamen doet dan is het oppassen geblazen, want de Amerikaanse veiligheidsdiensten gaan World of Warcraft gamers monitoren, om zo voortijdig potentiële extremisten op te sporen.

In een openbaar gemaakte rapport van de Director of National Intelligence van 15 februari staat dat de Amerikaanse overheid gaat onderzoeken of er gebruik gemaakt kan worden van datamining-technieken in goedbezochte online games en virtuele werelden.

Het gehele project heet Reynard en is bedoeld om terroristische gedragspatronen te lokaliseren. Niet alleen World of Warcraft gamers worden in de gaten gehouden, ook Second Life gebruikers krijgen te maken met deze controle.

Dus wil je de CIA niet op je stoep hebben, laat je fantasie dan voor wat het is en chat met twee woorden.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?