De E3: wat we gaan zien

Geplaatst: 13 juli 2008 16:55
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Nog één dagje en dan barst de E3 los in Los Angeles. De E3 Media & Business Summit levert ons vier dagen lang nieuwe aankondigingen op over bekende en nog niet bekende games.

De E3 was één van de grootste gamesevenementen in de wereld waar bijna duizenden gamers op afkwamen om vette games te checken. Naast gamers kwamen ook heel veel journalisten op dit evenement af. Het evenement is wat gekrompen, maar journalisten komen er nog altijd op af om een voorproefje te krijgen van wat gaat komen.

Microsoft zal traditiegetrouw aftrappen op maandag. We hopen iets meer te horen van Gears of War 2, Fable 2 en Halo Wars. Maar ook wachten we met spanning op bevestiging of ontkenning van geruchten als een nieuwe Forza, de motion controller en My GamerPad. En wat te denken van de nieuwe 60GB Xbox 360. De persconferentie begint om 19:30 Nederlandse tijd.

Als we dat hebben gehad zal een aantal uren later (om 0:00) de persconferentie van Electronic Arts plaats vinden. Hier krijgen we waarschijnlijk meer info over Rock Band 2 en Dragon Age: Origins, maar gezien de line-up van EA krijgen we vast nog veel meer voorgeschoteld.

Dinsdag is de beurt aan grootmeester Nintendo om 18:00 Nederlandse tijd. Wat Nintendo ervan gaat maken is nog een raadsel, aangezien de gigant er weer een verrassing van heeft gemaakt. Misschien dat we iets meer te horen krijgen over Animal Crossing op de Wii. Het is afwachten, en wat niet komt, kan altijd nog op de Tokyo Game Show komen.

Als we Nintendo eenmaal gehad hebben, zal om 20:30 Sony de persconferentie starten. We hopen daar iets mee te krijgen van bijvoorbeeld Resistance 2, maar beelden als het Nederlandse Killzone 2 en InFamous zullen sowieso langskomen.

De E3 duurt van 14 tot en met 17 juli en zal veel geruchten, onduidelijkheden en speculaties uit de wereld helpen. We hopen in ieder geval dat de uitgevers met leuke nieuwtjes en vette games op de proppen komen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer