Epic Games krijgt boete van 245 miljoen dollar

Geplaatst:

Fortnite ontwikkelaar Epic Games moet een boete gaan betalen van 245 miljoen dollar. De reden hiervan is dat ze spelers hebben misleid om 'ongewilde' aankopen te doen.

De klacht van de FTC werd al een aantal maanden geleden aangekondigd, maar pas nu is het definitieve bedrag bekend dat de ontwikkelaar moet gaan betalen. De klacht richting Epic Games luidt dat de ontwikkelaar Fortnite-spelers met het gebruik van "duistere patronen" heeft geprobeerd te verleiden tot het doen van onbedoelde aankopen en kinderen dit te laten doen zonder tussenkomst van een ouder. De klacht komt van de Amerikaanse Federal Trade Commission, die aankondigde dat het boetebedrag definitief is vastgesteld na de eerste aankondiging van de klacht in december vorig jaar. "De contra-intuïtieve, inconsistente en verwarrende knoppenconfiguratie van Fortnite leidde ertoe dat spelers ongewenste kosten maakten op basis van het indrukken van een enkele knop", luidt een persbericht van de FTC. "Het bedrijf maakte het ook gemakkelijk voor kinderen om tijdens het spelen van Fortnite aankopen te doen zonder dat daarvoor toestemming van de ouders nodig was."

Epic Games boete3

De klacht richting Epic Games werd al in december 2022 openbaar gemaakt, maar pas nu is het definitieve boetebedrag bekend dat de ontwikkelaar moet gaan betalen.

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fortnite

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

25 juli 2017

Ontwikkelaar

Epic Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord