Europese datum voor Chrono Trigger

Geplaatst: 29 november 2008 19:40
Aangepast: 25 juli 2018 13:51
-

Square Enix werkt op dit moment aan Chrono Trigger, een port van het orgineel die op de Super Nintendo verscheen in 1995. Onlangs is bekendgemaakt dat de Nintendo DS versie op 6 februari 2009 in Europa in de winkels ligt. Dit is een unieke situatie want de orginele versie is nooit in Europa verschenen. Eindelijk kunnen wij dus hier ook kennis gaan maken met deze klassieker.

Het verhaal speelt af in 1000 A.D., als Crono op een morgen wakker wordt en later op de dag Marle tegenkomt. Ze gaan op bezoek bij een vriendin, Lucca, die ondertussen een verplaatsmachine gemaakt heeft. Maar bij het testen loopt alles fout, Marle wordt ongewild opgezogen (met hulp van haar pendant) in de verplaatsmachine naar het jaar 600 A.D. Maar door deze actie komen de vrienden meer en meer in conflict met de tijd, waardoor ze problemen krijgen met onder andere Magus, Queen Zeal en vooral de ultieme vijand, Lavos.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer