Florida Joker solliciteert bij GTA 6-maker Rockstar

Geplaatst:

Een half jaar geleden wisten we geen van allen wie hij was en nu praat heel de wereld zo'n beetje over hem. The Florida Joker - die eigenlijk gewoon Lawrence Sullivan heet - werd door zijn persoonlijke beef met GTA-6 ontwikkelaar Rockstar ineens wereldberoemd. De markante inwoner van de zonnige staat is namelijk van mening dat hij ergens recht op heeft gezien hij overduidelijk een inspiratiebron voor de goed bekeken GTA 6 trailer vormde. Gezien de geëiste twee miljoen dollar aan royalties misschien een tikkeltje te gewaagd was, waagt hij nu een nieuwe gok: een open sollicitatie bij Rockstar om 'zijn' personage in te spreken.

Ruim een maand geleden begon Sullivan aan zijn queeste om Rockstar op de knieën te krijgen. Na het droppen van de zwaar gehypete GTA 6 aankondigingstrailer kon hij zijn ogen niet geloven. Zijn fameuze mugshot - welke genomen werd omdat hij met een vuurwapen op passerende auto's richtte - leek bijna een-op-een over te zijn genomen in de trailer. En dat kan echt niet. Tenminste, niet zonder een dikke royalty-cheque van een miljoentje of twee, aldus Sullivan.

Nu zijn we anderhalve maand verder en Sullivan laat alweer van zich horen. Die cheque is dus niet verstuurd, niet aangekomen of ongedekt gebleken. Waarschijnlijk het eerste. In plaats van het naast zich neer te leggen, gooit de Florida Joker het nu dus over een andere boeg. Als moederbedrijf Take-Two na meerdere 'final warnings' het geld niet zonder valide reden wil overmaken, laat het ze dan doen voor verleende diensten. Diensten zoals stemwerk.

Ik ben benieuwd. Ergens kan Take-Two zich hiermee goedkoop van Sullivans dreigementen ontdoen. Stemwerk wordt namelijk niet zo heel goed betaald. Vraag maar aan de stemactrice van Bayonetta, Hellena Taylor. Plus, Arthur Morgan-stemacteur Roger Clark zei destijds zelf dat Sullivan moest profiteren van de bekendheid die Rockstar hem gaf. Dus...

Succes, Lawrence. We horen wel hoe je onderhandelingen zijn verlopen.

Bron: TikTok
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord