'Florida Joker' wil royalties zien vanwege GTA 6

Geplaatst:

Google de woorden 'Florida man' en je wordt overspoeld met de meest absurde krantenkoppen die je maar kan bedenken. Wat men in Florida in het water stopt mag Joost weten, maar mensen gaan er de raarste dingen van doen, zoals heel je kop vol tatoeëren en jezelf laten oppakken omdat je met een vuurwapen loopt te klooien in de zonnige straten van Miami. Voor Rockstar vormt zo'n scenario perfect voer voor een clip in de recentelijk gelanceerde teaser trailer van GTA 6, zij het niet dat iemand dat dus ooit in het echt gedaan heeft en dat die iemand nu toch echt eventjes met Rockstar om de tafel wil.

Maak kennis met 'Florida Joker' - oftewel Lawrence Sullivan - één van Miami's kleurrijkste criminelen. In 2017 leek het Lawrence een goed idee om een vuurwapen op passerende auto's te richten. De platselijke popo's vonden dat een minder goed idee en arresteerden hem dan ook, wat een zeer kleurrijke mugshot opleverde. Een gezicht vol tattoos en een flitsende haardos, gecombineerd met een oranje jumpsuit, je kunt het je waarschijnlijk wel voorstellen. Mocht je niet zo'n levendige fantasie hebben, dan hoef je alleen maar even naar de trailer van GTA 6 te kijken om iets soortgelijks te aanschouwen.

Ook Sullivan heeft de trailer inmiddels gezien. Wie niet? Het viel hem dan ook direct op dat men een individu in de trailer toont die wel verdacht veel weg heeft van zijn persona. Sterker nog, wanneer je heel kritisch naar de trailer kijk - wat sommigen lijken te vertikken - valt sowieso op dat een flink deel van de trailer eigenlijk uit 'real-life' headlines bestaat. Afijn, de Florida Joker is daar niet zo'n fan van, vooral omdat Rockstar nooit even een belletje heeft gepleegd om te vragen of het oké is dat men gebruik maakt van zijn gelijkenis. Daarom wil hij alsnog even met Rockstar om de tafel. Je weet wel, gewoon om effe te babbelen en hem een miljoentje of twee aan royalties te overhandigen.

Nu is Rockstar niet geheel onbekend met soortgelijke claims. Lindsey Lohan heeft ook ooit de gebroeders Houser voor de rechter gedaagd omdat ze van mening was dat haar gelijkenis werd gebruikt in artwork van GTA 5. De rechter verwierp uiteindelijk die zaak omdat het duidelijk om een parodie ging, waarbij haar naam nooit werd gebruikt en het eigenlijk een zeer generieke 'jongedame van in de twintig op het strand' afbeelding ging.

Aan de andere kant lijkt een andere bekende van Rockstar - Roger Clark, welke de stem van Arthur Morgan in RDR2 verzorgde - welgemeend advies voor Sullivan te hebben. Zijn raadgeving luidt; doe er je voordeel mee.

"If I were you, I would use the notoriety that [Rockstar] just threw your way to my advantage. Capitalize on it somehow. You ain’t getting a job at Home Depot with that face."

Bron: X
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord