Gamen geeft een man meer voldoening dan bij de vrouw

Uit een recentelijk onderzoek dat is gedaan door een Amerikaanse Stanford University blijkt dat mannen meer voldoening hebben bij gamen dan vrouwen. Dat komt volgens het onderzoek door een bepaald deel in de hersenen dat bij mannen meer gestimuleerd blijkt te worden dan bij de vrouwen.

Het was al uit een voorgaand onderzoek duidelijk dat mensen dopamine aanmaken tijdens het spelen, waardoor men een beter gevoel krijgt. Dit onderzoek zal duidelijk moeten maken waarom mannen meer gamen dan vrouwen, aldus het Stanford University.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?