Geen PS2 games op de PS3slim

Geplaatst: 19 augustus 2009 11:09
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Na het goede nieuws gisteren tijdens de persconferentie van Sony, nu wat slechter nieuws voor de mensen die nog veel PS2 spellen thuis hebben liggen. Iedereen hoopte namelijk dat het mogelijk zou zijn op de PS3slim PS2 spellen te spelen.

"Backwards compability is geen optie meer," zo John Koller, die instaat voor de marketing bij Sony America. "mensen kopen de PS3slim om PS3 spellen te spelen. Nu dat de PS3 al drie jaar bestaat en er al zoveel games zijn voor de PS3, kunnen we vaststellen dat de meeste mensen een PS3 kopen om PS3 games te spelen, " argumenteert hij verder.

"En het is niet zomaar 50 of 60 procent. We hebben het hier over 80 of 90 procent. Daarbovenop zijn er velen die hun PlayStation 2 al een tijdje niet meer gebruiken en klaar zijn om de sprong te maken naar een PlayStation 3"

Verder weet Koller ons nog te vertellen dat de PS3slim de "dikke" PS3 - die niet langer in productie is - moet vervangen. De 80 GB versie zou tegen volgende maand al verdwenen moeten zijn. De 160GB zal waarschijnlijk nog iets langer te vinden zijn in de winkelrekken.

Ten laatste onthult Koller dat de PS3slim geen powerknop meer zal hebben achteraan. Dus de milieuvriendelijke mensen - die helemaal niet graag hebben dat een elektronisch apparaat de hele tijd in stanby staat, zullen de PS3slim elke keer uit het stopcontact moeten trekken.

Lees meer