Gerucht: Cyberpunk 2077-bugs niet gevonden door leugens QA

Geplaatst:

Mogelijk had CD Projekt RED het bij het rechte eind toen het bedrijf beweerde dat het QA-team simpelweg niet alle bugs in de game had gevonden. Een klokkenluider beweert dat de problemen ontstonden door leugens van het QA-bedrijf.

Het is inmiddels vrij algemeen bekend dat Cyberpunk 2077 problemen had bij de release, waarvan vele op consoles. De erbarmelijke staat van de game leidde er zelfs toe dat Sony Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store haalde. Destijds beweerde CD Projekt RED, de ontwikkelaar van de game, dat het Quality Assurance-team dat de bugs moest vinden simpelweg niet alle bugs had gevonden. De opmerking werd destijds weggelachen, maar zou volgens een document van een klokkenluider toch moeten kloppen. Het document kwam in handen terecht van de YouTuber Upper Echelon Gamers, een kanaal dat vaker video's heeft uitgebracht over de problemen met Cyberpunk 2077.

Volgens het document zou Quantic Labs, het bedrijf dat QA-werk voor CD Projekt RED verrichte, over een aantal zaken hebben gelogen. Zo zou het bedrijf de grootte van het team overdreven hebben om het contract te behouden en gezegd hebben over veel werknemers met ervaring te beschikken, terwijl het team voornamelijk uit junioren bestond. Ook zou het QA-bedrijf over een dagelijks quotum van gemelde bugs beschikken. Dat zou ertoe hebben geleid dat CD Projekt RED dagelijks enorm veel zinloze bugrapporten ontving van de testers. Als gevolg daarvan ging er veel tijd verloren en werden gamebreaking problemen niet gevonden, of kregen ze geen prioriteit.

Je kunt de video van Upper Echelon Games hieronder in zijn volledigheid bekijken.

CD Projekt RED en Quantic Labs hebben nog niet gereageerd op het gerucht. Een andere bron geeft via social media wel aan via bronnen gehoord te hebben dat de rol van Quantic Labs bij de game niet zo groot was als hij hier lijkt, dus neem dit gerucht met een korreltje zout.

Bron: Upper Echelon Gamers
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord