Gestolen data Epic Games blijkt een hoop gebakken lucht

Geplaatst:

De claim dat hackersgroep Mogilevich voor bijna 200GB aan gevoelige data van Epic Games heeft bemachtigd, blijkt een hoop onzin te zijn. Dat heetft de club cybercriminelen zelf inmiddels toegegeven. Volgens een woordvoerder werd het gerucht de wereld in geslingerd om andere cybercriminelen uit de tent te lokken.

Epic Games trok zelf de vermeende diefstal vorige week al in twijfel na het uitblijven van substantieel bewijs, maar Mogilevich geeft nu dus zelf opheldering in de zaak. Men heeft helemaal geen data gestolen, maar het beweerde dit openlijk om zo andere cybercriminelen geïnteresseerd te krijgen in de hacking tools waarmee men het voor elkaar zou hebben gekregen. Tenminste, dat is de verklaring die men via het Australische Cyber Daily - de website welke eerder de vermeende diefstal van Epics data als eerste aanstipte - naar buiten heeft gebracht.

Mogilevich ziet zichzelf dan ook niet als een groep cybercriminelen, maar als een club weldoeners die op discutabele wijze kwaadwillende cybercriminelen aan het daglicht wil brengen. Maar ja, gezien men niet echt de reputatie van een betrouwbaar clubje is, valt het nog maar te bezien in hoeverre deze bewering klopt.

Bron: Cyber Daily
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord