Killzone 2

  • Ontwikkelaar Guerrilla Games
  • Eerste releasedatum 27 februari 2009
  • Platformen PlayStation 3
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

Hoge verwachtingen Killzone 2

2009, het jaar dat de kou Nederland eindelijk weer veroverde, biedt heel wat reden voor optimisme. Gamers klampen zich vast aan de belofte van nieuwe, goede spellen en uitgevers voorzien betere tijden. Sony, de entertainmentgigant achter de PlayStation 3 en veel van haar spellen voorspelt dat 2009 door gamers vooral herinnerd zal worden als het jaar waarin Killzone 2 uitkwam. Alhoewel de markt nu verzadigd lijkt te zijn door aankomende releases van onder andere F.E.A.R. 2: Project Origin, Street Fighter IV en The Godfather II, gelooft Sony er in dat Guerilla games een solide shooter aflevert en voor een recordaantal verkopen zal zorgen.

Het zou een leugen zijn om te zeggen dat Sony niet veel geïnvesteerd heeft in Killzone 2. Elk individu bij Guerilla games heeft zelfs harder gewerkt om aan alle verlangens en verwachtingen van het bedrijf en de loyale community te voldoen. Ik geloof dat de game een grote doelgroep heeft en verwacht dat de verkoop net zo goed loopt als bij Metal Gear Solid 4: The Guns of the Patriots, als het niet beter gaat.

In een recent interview met 'V for Video Games' - een bekende gamingsite - heeft een niet nader te noemen medewerker van Sony het voorgaande laten weten. Doordat het spel een grotere groep mensen aanspreekt wordt er verwacht dat Killzone 2 beter zal gaan verkopen dan Metal Gear Solid 4. Solid Snake's recentste avontuur is tussen de release op 12 juni en 30 juni 2008 meer dan drie miljoen keer verkocht - indrukwekkend voor slechts negentien dagen.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?