Hoge verwachtingen Killzone 2

Geplaatst: 8 januari 2009 16:54
Aangepast: 7 augustus 2018 10:44
-

2009, het jaar dat de kou Nederland eindelijk weer veroverde, biedt heel wat reden voor optimisme. Gamers klampen zich vast aan de belofte van nieuwe, goede spellen en uitgevers voorzien betere tijden. Sony, de entertainmentgigant achter de PlayStation 3 en veel van haar spellen voorspelt dat 2009 door gamers vooral herinnerd zal worden als het jaar waarin Killzone 2 uitkwam. Alhoewel de markt nu verzadigd lijkt te zijn door aankomende releases van onder andere F.E.A.R. 2: Project Origin, Street Fighter IV en The Godfather II, gelooft Sony er in dat Guerilla games een solide shooter aflevert en voor een recordaantal verkopen zal zorgen.

Het zou een leugen zijn om te zeggen dat Sony niet veel geïnvesteerd heeft in Killzone 2. Elk individu bij Guerilla games heeft zelfs harder gewerkt om aan alle verlangens en verwachtingen van het bedrijf en de loyale community te voldoen. Ik geloof dat de game een grote doelgroep heeft en verwacht dat de verkoop net zo goed loopt als bij Metal Gear Solid 4: The Guns of the Patriots, als het niet beter gaat.

In een recent interview met 'V for Video Games' - een bekende gamingsite - heeft een niet nader te noemen medewerker van Sony het voorgaande laten weten. Doordat het spel een grotere groep mensen aanspreekt wordt er verwacht dat Killzone 2 beter zal gaan verkopen dan Metal Gear Solid 4. Solid Snake's recentste avontuur is tussen de release op 12 juni en 30 juni 2008 meer dan drie miljoen keer verkocht - indrukwekkend voor slechts negentien dagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Killzone 2

Ontwikkelaar:

Guerrilla Games

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

27 februari 2009

PlayStation 3

Lees meer