Jongen gewaarschuwd door dokters voor gameverslaving

Gamesverslavingen. Wat zie je dan meestal voor je? Een Japanner of Amerikaan die alleen maar pizza eet en energy drank drinkt en in het Amerika-geval ook wat dikker is. Dat is deze keer toch niet. Het is nu een Britse 17-jarige.

15 uur per dag speelt hij op zijn Xbox 360 en speelt Call of Duty of FIFA soms wel 10 uur zonder onderbrekingen. Tegelijkertijd speelt hij dan ook nog Football Manager op zijn pc. Ook wast hij zich te weinig.

Om 9 uur 's morgens begint hij al en gaat door tot vroeg in de morgen, vaak zonder lunch maar wel diner. Dat hij last heeft van hoofdpijn en blackouts zijn volgens dokters te wijten aan zijn verslaving.

Dezelfde dokters waarschuwden hem dan ook dat het ernstige gevolgen voor zijn gezondheid kan hebben. Om het geheel nog even af te maken een quote van hem:

It has got out of control and I know I have an addiction but I cannot help it. I know I need help to kick the habit.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?